Kouvolalaiset päihdeongelmaiset siirtyvät huhtikuussa hoidettavaksi terveysasemille — Avopalveluiden toiminta loppuu Addiktumilta ja A-klinikalta

Huhtikuun alusta lähtien aikuisten mielenterveys- ja päihdepalvelujen vastaanotto toteutetaan ensisijaisesti terveysasemilla. Kouvolan terveysasemilla työskentelee jatkossa 12 mielenterveys- ja päihdesairaanhoitajaa, joiden avulla perustason hoitoa toteutetaan.

Jussi Lopperi

Avohoidon piirissä olevat mielenterveys- ja päihdeongelmaiset hoidetaan huhtikuusta alkaen Kouvolan terveysasemilla.
Avohoidon piirissä olevat mielenterveys- ja päihdeongelmaiset hoidetaan huhtikuusta alkaen Kouvolan terveysasemilla.

Kymsote ottaa huhtikuun alusta lähtien hoitoonsa Kouvolan alueen mielenterveys- ja päihdepalveluiden avopalveluiden asiakkaat.

Lisäksi Kymsote alkaa huhtikuun alusta tuottaa Kymenlaakson alle 18-vuotiaiden nuorten perustason mielenterveys- ja päihdepalveluja.

Asiakkaat siirtyvät maaliskuun aikana Kymsoten mielenterveys- ja päihdepalvelujen hoidettavaksi nykyisiltä palveluntuottajilta eli Addiktumilta ja A-klinikalta.

Aikuisten mielenterveys- ja päihdepalvelujen vastaanotto on jatkossa ensisijaisesti terveysasemilla, joilla hoitajat, lääkäri ja muu henkilökunta arvioivat hoidon tarpeen.

12 hoitajaa mielenterveys- ja päihdepotilaiden tarpeisiin

Hoito toteutetaan joko terveysasemalla tai alueen mielenterveys- ja päihdepoliklinikalla. Kouvolan terveysasemilla työskentelee jatkossa 12 mielenterveys- ja päihdesairaanhoitajaa, joiden avulla perustason hoitoa toteutetaan.

— Uudella hoitomallilla pyritään helpottamaan hoitoon pääsyä. Mielenterveys- ja päihdeongelmiin tarjotaan apua siellä, missä muitakin terveydellisiä ongelmia hoidetaan, Kymsoten palvelualuepäällikkö Elina Kallio kertoo.

Selviämisaseman hoidon sekä päihdehuollon laitoshoidon toteuttaa edelleen A-klinikka.

Nuoret heille suunnattuihin yksiköihin

Alle 18-vuotiaiden nuorten nuorten mielenterveys- ja päihdepalvelujen vastaanotto toteutetaan huhtikuun alusta lähtien Kouvolassa erityisissä nuorille suunnatuissa yksiköissä, joissa on moniammatillinen tiimi.

Uudella hoitomallilla pyritään helpottamaan nuoren palvelujen saatavuutta. Palvelussa huomioidaan nuoren ja perheen kokonaisvaltainen tuen tarve.

Palvelupisteessä saa neuvoa ja ohjausta sekä perustason hoitoa omaan tai läheisen mielenterveys- ja päihdetilanteeseen. Asiakkaina ovat alle 18-vuotiaat perheineen.

Luetuimmat