Kouvolan Vesi etsii heikosti kannattaneelle Mäkikylän biokaasulaitokselle ostajaa, joka voisi laajentaa toimintaa — ostotarjousten jättöaika umpeutui perjantaina

Toimitusjohtaja Timo Kyntäjä perustelee myyntiä sillä, että biokaasulaitoksen pyörittäminen ei ole Kouvolan Veden ydintoimintaa.

Harri Teitto

Mäkikylän biokaasulaitos aloitti toimintansa vuonna 2011. Silloin sitä pyöritti Kymen Bioenergia oy.
Mäkikylän biokaasulaitos aloitti toimintansa vuonna 2011. Silloin sitä pyöritti Kymen Bioenergia oy.

Kouvolan kaupungin omistama vesiyhtiö Kouvolan Vesi on myymässä Mäkikylän biokaasulaitoksen kiinteistöineen ja prosessilaitteineen. Yhtiön mukaan tarjousten jättämisaika umpeutui perjantaina kello 16.

— Etsimme ostajaa, jolla olisi mahdollisuus laajentaa ja kehittää toimintaa paremmaksi sekä tuloksellisemmaksi. Biolaitoksen pyörittäminen ei ole vesilaitoksen ydinliiketoimintaa. Jos toimintaa halutaan laajentaa, niin se menee enemmän jätehuollon puolelle, Kouvolan Veden toimitusjohtaja Timo Kyntäjä sanoo.

Myyntiehtona on muun muassa se, että ostaja jatkaa laitoksella biolaitostoimintaa ja noudattaa voimassaolevia ympäristö- sekä muita määräyksiä.

Tuleva ostaja voi hyödyntää biolaitosprosessissa syntyneen biokaasun, sähkön ja lämmön. Ostaja sitoutuu kuitenkin toimimaan voimassa olevien sopimusten ja niiden ehtojen mukaisesti sopimusten voimassaoloajan.

Alkuvuonna 2011 valmistunut biokaasulaitos on ollut osa Kouvolan Vettä vuonna 2014 tapahtuneen yhtiöittämisen jälkeen.

Aiemmin biokaasulaitosta pyöritti Kymen Bioenergia oy, jonka omistajat olivat KSS Energia, Kymenlaakson Jäte ja Kouvolan kaupunki. Ennen Kouvolan Veden yhtiöittämistä Kymen Bioenergian taloudellinen tilanne oli heikko.

Uusimmat uutiset