Keskustapiiri jatkaa kouvolalaiskomennossa: Jaana Keskitalo puheenjohtajaksi, Sami Porkka toiminnanjohtajaksi

Markku Pakkanen ja Pirjo Matikainen luopuivat tehtävistään omasta halustaan.

Sami Porkka aloittaa Kymenlaakson keskustapiirin toiminnanjohtajana joulukuun alussa. Arkistokuva on toukokuulta 2013.
Sami Porkka aloittaa Kymenlaakson keskustapiirin toiminnanjohtajana joulukuun alussa. Arkistokuva on toukokuulta 2013.

Myllykoskelainen Jaana Keskitalo on keskustan Kymenlaakson piirin uusi puheenjohtaja. Hänellä ei ollut vastaehdokkaita.

Kuusi vuotta piiriä johtanut Markku Pakkanen luopui puheenjohtajuudesta. Hän totesi Suomenmaa-lehden haastattelussa, että yhden ihmisen ei kuulu olla liian pitkään puheenjohtajana.

51-vuotias Keskitalo on pitkän linjan keskustalainen: Hän aloitti politiikassa keskustanuorissa jo parikymppisenä. Sittemmin hän on istunut muun muassa Anjalankosken kaupunginvaltuustossa, keskustapiirin varapuheenjohtajana ja puoluehallituksen ja -valtuuston jäsenenä.

Piirin varapuheenjohtajiksi valittiin keskiviikkona pidetyssä syyskokouksessa virolahtelainen opettaja Vappu Kuokka ja kouvolalainen yrittäjä Topi Seppälä. Molemmat ovat kotikuntiensa valtuutettuja. Kuokka on myös Virolahden kunnanhallituksen puheenjohtaja.

Myös keskustapiirin toiminnanjohtaja vaihtuu, kun Pirjo Matikainen jättää paikan.

Uudeksi toiminnanjohtajaksi valittiin haun ja haastattelujen jälkeen sippolalainen Sami Porkka. 44-vuotias Porkka on tällä hetkellä Kouvolan keskustan kunnallisjärjestön puheenjohtaja.

— Toiminnanjohtajan paikkaa haki kuusi henkilöä, joista kaikki myös haastateltiin. Itselläni viimeinen työpäivä on 27. marraskuuta, ja Porkka aloittaa työt joulukuun alussa, Pirjo Matikainen kertoo.

Matikainen sanoo, että hän halusi jäädä pois toiminnanjohtajan työstä henkilökohtaisista syistä.

— Minulla on ollut toinen työ maatilalla, josta jään eläkkeelle. Sukupolvenvaihdos on jo tehty, 59-vuotias Matikainen kertoo.

Porkka sanoo, että hän jättää Kouvolan kunnallisjärjestön puheenjohtajuuden uuden tehtävän takia.

— Järjestötoiminnassa olen ollut mukana, mutta nyt pääsee katsomaan hommaa uudelle tasolle. Tiedotuspuolta ja varsinkin sosiaalisen median mahdollisuuksia mietimme varmasti uudella tavalla, Porkka linjaa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut