Vanhoista farkuista käsilaukkuja ja kokkausta irakilaisittain — suomalaisten ja maahanmuuttajien työpajat alkavat Etapissa

Roosa Mähönen

Vanhoista farkuista on moneksi.

Kuusankosken Etapissa aletaan järjestää työpajoja, joiden tarkoitus on tuoda suomalaiset ja maahanmuuttajat yhteen ja auttaa jälkimmäisten kotoutumista. Pajaesittely järjestettiin Veturissa tänään tiistaina.

— Idea erilaiseen tekemiseen tuli yhdeltä turvapaikanhakijalta, Jamal al Sammarrailta, joka on osallistunut vastaavanlaiseen toimintaan ollessaan aiemmin pakolaisena Syyriassa. Hän oli siellä oppinut tekemään kynttilöitä, tuunaamaan vanhoista farkuista kasseja ja niin edelleen. Siltä pohjalta oli helppo aloittaa, kertoo Kuusankosken seurakunnan lähetyssihteeri Susanna Roitto.

Työpajat järjestävät Kouvolan kaupunki, Kouvolan seurakuntayhtymä ja Suomen Punainen Risti Starttivoimaa-hankkeensa kautta.

— Punaisen Ristin oli helppo lähteä mukaan ja ottaa vastuuta pajojen järjestämisestä. Starttivoimaa-hankkeen tarkoitus on löytää erilaisia kotoutumista tukevia toimintamuotoja ja levittää niitä eri paikkakunnille Suomessa ja tämä toimintamalli on juuri sitä, mitä hankkeessa etsitään, sanoo Kaakkois-Suomen piirin vapaaehtoistoiminnan suunnittelija Ulla Laakso.

Muokattu 15.2. kello 11.58: Veturissa järjestettiin vain tutustumistyöpaja.

Kädentaito-pajat

Ystävänpäivän pajaesittely kauppakeskus Veturissa 14.2. klo 14—18

Kuusankosken Etapissa:

Vanhoista farkuista käsilaukuiksi -työpaja maanantaisin 20.2., 6.3., 20.3. klo 16—20

Irakilainen kokkauskurssi torstaina 9.3. klo 13—16 teemalla "Tehdään yhdessä ruokaa Jamalin opissa"

Irakilainen musiikkihetki perjantaina 7.4. klo 10—11.30

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.