Yle: Kilpailuvirasto tutkii Kymijoen työterveyden myymisen Pihlajalinnalle

Kauppa vaikuttaa noin 12 000 kouvolalaisen työterveyspalveluihin.

Yle: Kilpailuvirasto tutkii Kymijoen työterveyden myymisen Pihlajalinnalle

Kilpailu- ja kuluttajavirasto selvittää, onko Kotkan kaupungin päätös Kymijoen työterveys oy:n myymisestä tehty oikein, kertoo Yle.

Kotkan kaupunginvaltuusto päättää työterveysyhtiön myymisestä terveyspalveluyritys Pihlajalinnalle tänään maanantaina. Kaupunginhallitus esittää kaupan hyväksymistä. Kauppahinta on noin kahdeksan miljoonaa euroa.

Pihlajalinnan kilpailijan Mehiläisen liiketoimintajohtaja Anssi Hartiala kertoi viime viikolla, että yritys tarjosi Kymijoen työterveydestä yhdeksän miljoonaa euroa.

— Näkemyksemme mukaan korkein tarjous on se, joka pitäisi hyväksyä, Hartiala sanoi.

Ylen mukaan kilpailuvirasto tutkii nyt esimerkiksi sitä, millä perusteella Pihlajalinna on valittu ostajaksi ja miten myynnin yhteydessä on sovittu kaupungin työterveyspalvelujen hankinnasta. Kotkalla on selvitysten antamiseen aikaa 8. helmikuuta asti.

Kymijoen työterveys toimii myös Kouvolassa, jossa se vastaa muun muassa Kouvolan kaupungin työterveyspalveluista. Yhtiön asiakkaista noin 12 000 eli vajaa puolet on Kouvolasta.

Jos kauppa hyväksytään, Kouvolalla on edessä työterveyspalvelujen kilpailuttaminen uudelleen, sanoi talous- ja rahoitusjohtaja Tuukka Forsell tammikuun puolivälissä.

— Kun kyseessä ei ole julkisomisteinen yhtiö, ei Kouvolalle jää muuta vaihtoehtoa kuin kilpailuttaa työterveyspalvelunsa. Hankintalaki tuo jatkossa reunaehdot kaupungin näkökulmasta.