Mikkelin asuntomessut alkavat perjantaina — alueella tiukka loppukiri

Rasmus Montonen

Mediaterran työntekijä Juha Kallio pystytti tiistaina usean metrin korkuisia mainostauluja.

Asuntomessualueella Mikkelissä on käynnissä täysi hyörinä. Näytteilleasettajat rakentavat pääkadun varteen omia telttojaan ja esittelytilojaan, ja messuhallissa tehdään viimeistelyjä. Autoja kulkee tavaralastissa edestakaisin.

— Väki on tehnyt messuvalmisteluja yötä myöten. Todennäköisesti kohdetaloissakin on painettu pitkää päivää, että kaikki saadaan ajoissa valmiiksi, aluevalvoja Pekka Kammonen sanoo.

Kammosen mukaan valmistelut ovat hyvällä tolalla, vaikka kiirettä pitääkin ennen perjantaiaamuna alkavia messuja. Viimeiset asvalttipinnoitteet valmistuivat maanantaina, ravintolat ja wc-tilat odottelevat jo messuvieraita. Kadut ja viheralueetkin ovat loppupuunausta vaille valmiit.

Iso osa ulkonäytteilleasettajista saapui alueelle jo viime viikolla, mutta joitain esittelijöitä odotellaan vielä. Messuhallin sisätiloja on puolestaan laitettu alkuviikosta lähtien.

Tiistaina Etelä-Savon pelastuslaitoksen viranomaiset tekivät turvatarkastuksen messualueella.

Palopäällikkö Isto Heikkisen mukaan tarkoituksena on varmistaa, että yleisö pääsee liikkumaan kohdetaloissa turvallisesti ja että poistumistiet ovat kunnossa ja selvästi merkittyjä. Jokaisessa talossa on myös oltava asianmukaiset sammutusvälineet.

Lisäksi pelastuslaitos laatii rajoitukset siihen, kuinka monta messuvierasta kussakin talossa saa olla kerralla. Esimerkiksi portaita voi kivuta yhtä aikaa vain viisi ihmistä.

Messujen aikaan henkilökunta vahtii, että turvallisuusrajoituksia noudatetaan.

Vielä tiistaina kohteissa ei ollut poistumistiemerkintöjä eikä sammutuslaitteita.

— Odotin, että messualueella olisi ollut valmiimpaa. Kaikkia kohteita emme edes päässeet tarkastamaan. Uusi tarkastus pitänee tehdä vielä ennen messujen alkua, Heikkinen toteaa.

Osuuskunta Suomen Asuntomessujen operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää sanoo, että messuorganisaatio pitää huolen siitä, että turvallisuusasiat ovat messuilla kunnossa.

— Viimeistelyt on mahdollista tehdä vasta, kun kaikki muu on valmista. Keskiviikkona laitetaan suojaukset talojen lattioihin ja merkitään poistumistiet, Vuorenpää kertoo.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.