Ammattiliitot keskeyttävät työtaistelutoimet — Kouvolassa lakot koskettivat UPM Plywoodin tehdasta Vuohijärvellä

Teollisuusliiton ja Sähköliiton lakot päättyvät lauantaina aamukuudelta. Ammattiliitto Pro keskeyttää työtaistelutoimet välittömästi.

Moises Garibay

Lakko koski UPM Plywoodin tehdasta Vuohijärvellä. Arkistokuva.
Lakko koski UPM Plywoodin tehdasta Vuohijärvellä. Arkistokuva.

Useat ammattiliitot ilmoittivat perjantaina keskeyttävänsä työtaistelutoimet, kun keskusjärjestöt pääsivät sopuun hallituksen kanssa irtisanomislain muutoksia koskeneesta kiistasta.

Keskusjärjestöt Akava, STTK ja SAK haluavat, että kiistellyn irtisanomislain jatkovalmistelu tehdään kolmikantaisesti.

Sekä SAK että STTK siirsivät lopulliset päätökset lakkojen ja muiden työtaisteluiden perumisesta ammattiliitoille.

Teollisuusliitto ilmoitti perjantaina keskeyttävänsä kaikki työtaistelutoimet puutuote- ja eritysalojen sektoreillaan lauantaina 27. lokakuuta kello 6. Samalla liitto pidättäytyy toistaiseksi uusista työtaistelutoimenpiteistä. Torstaina alkaneen lakon piti alkujaan kestää keskiyöhön sunnuntaina 28. lokakuuta.

Myös Ammattiliitto Pro ilmoitti perjantaina keskeyttävänsä lakot ja muut työtaistelutoimet. Pron toimihenkilöt ovat olleet torstaista asti lakossa mekaanisessa metsäteollisuudessa, puusepänteollisuudessa sekä tekstiili- ja muotialalla. Lisäksi Pro oli asettanut it-alalle työsaarron lakkojen tueksi.

Myös Sähköliitto kertoo päättävänsä lakkonsa lauantaina aamulla kello 6. Liiton hallitus kokoontuu ensi viikolla käsittelemään hallituksen sovintoesitystä.

Kouvolan alueella Teollisuusliiton, Sähköliiton ja Pron työtaisteluiden piirissä oli UPM Plywoodin tehdas Kalsossa Vuohijärvellä.

Uutista päivitetty uusilla tiedoilla kello 17.47.

Luetuimmat