Kouvolan ensikertalaiset naiset ovat vuoden harjoittelun jälkeen valmiina Sulkavan soutuihin — Katso fiiliksentäyteiset kuvat treeneistä

Kouvolan Sanomat seurasi keväällä Kouvolan Melojien valmistautumista Sulkavan suursoutuihin. Moni joukkueen jäsenistä istui harjoituksissa kirkkoveneeseen ensimmäistä kertaa elämässään.

Lumikki Haaja

Kouvolan Melojat valmistautumassa harjoituksiin toukokuun alussa.
Kouvolan Melojat valmistautumassa harjoituksiin toukokuun alussa.

Sulkavan suursoudut alkavat perjantaina. Mukana on kouvolalaisjoukkue Kouvolan Melojat, jolle kilpailu on ensimmäinen. Keväällä aikatavoite 60 kilometrin matkalle oli 5 tuntia. Nyt siitä on hieman höllätty, porukkaa perustamassa ollut Heini Lämsä kertoo.

Kouvolan Sanomat kertoi naisporukan synnystä ja valmistautumisesta toukokuussa. Juttu on luettavissa tämän linkin takana.

Kevät ja kesä on mennyt treenien kannalta hyvin, Lämsä sanoo.

— Olemme treenanneet kovasti. Kun aloitimme toukokuun alusta, olemme käyneet vesillä kaksi kertaa viikossa.

Kenraaliharjoituskin onnistui: viime viikolla joukkue sai kirkkoveneen täyteen ensimmäisen kerran. Siihen asti harjoituksia oli vedetty vaihtelevalla kokoonpanolla jäsenten siviilikiireiden vuoksi.

Kaikkia jännittää hirveästi, mutta innoissamme ollaan lähdössä. — Heini Lämsä

— Saatiin sekin tehtyä ennen Sulkavaa. Jossain vaiheessa näytti siltä, että täydellä veneellä ollaan ensimmäisen kerran Sulkavalla.

Treeniohjelmaan on kuulunut sekä soutamista että oheisharjoittelua. Viimeisen viikon naiset ovat keskittyneet ilmajoogaan, kehonhuoltoon ja muuhun palauttavaan harjoitteluun.

— Kaikkia jännittää hirveästi, mutta innoissamme ollaan lähdössä.

Iso joukko matkassa

Kouvolan Melojien matkaan Sulkavalle lähtee iso joukko kannustusporukkaa.

— Olemme lähes kaikki perheellisiä, ja mukaan lähtee puolisoja, osalla lapsiakin. Veneen omistaja lähtee sitä kuljettamaan, ja sitten on ihan kannustusjoukkoja. Meitä lähtee varmaan ainakin 25, Lämsä sanoo.

Itse soutajia on 15: seitsemän airoparia ja perämies.

— Lisäksi meillä on pari ”vara-airoa” jos jollekulle käy jotakin viime metreillä.

Vaikka treenikesä on mennyt hyvin, sen verran joukkue on joutunut tinkimään tavoitteistaan, että aikatavoitetta on hieman trimmattu.

Keväällä naiset puhuivat viiden tunnin tavitteesta.

— Siihen on tullut realismi mukaan. Jos tavoitellaan 5 tunnin aikaa, varmaan kukaan meistä ei jaksa soutaa puolenvälin jälkeen. Jos tultaisiin maaliin 5,5—6 tunnin väliin, se olisi tosi kova.

Kouvolan Melojat lähtee 60 kilometrin matkalleen perjantaina kello 16.

Joukkue on päivittänyt treenikuulumisiaan säännöllisesti Instagramiin. Tältä treenaaminen on näyttänyt. Lisää kuvia löytyy Kouvolan Melojien Instagram-tililtä.

Luetuimmat