Mäntyharjun onnettomuudessa menehtyi keskisuomalainen keski-ikäinen pariskunta ja paikallinen mies — Epäilty rattijuoppo oli poliisin vanha tuttu, joka oli ennenkin ajanut autoa päihtyneenä

Onnettomuudessa loukkaantui lievästi myös kaksi ihmistä, aikuinen nainen ja pieni lapsi. He olivat paikkakuntalaisia.

Tanja Rihu

Tarkka onnettomuuspaikka oli tiellä 381 Haapajärventien ja Petterinpolun välissä, Kallalahden ylikulkusillalta kaksi kilometriä Tainan suuntaan.
Tarkka onnettomuuspaikka oli tiellä 381 Haapajärventien ja Petterinpolun välissä, Kallalahden ylikulkusillalta kaksi kilometriä Tainan suuntaan.

Mäntyharjun torstaisessa onnettomuudessa menehtyi Keski-Suomesta kotoisin oleva keski-ikäinen pariskunta. Mies ja nainen olivat syntyneet 1950-luvun lopulla. He olivat autossa, johon epäilty rattijuoppo törmäsi Varpasentiellä.

Lisäksi rajussa yhteentörmäyksessä menehtyi mäntyharjulainen vuonna 1971 syntynyt mies, jota epäiltiin rattijuopumuksesta.

Onnettomuudessa loukkaantui lievästi myös kaksi ihmistä, aikuinen nainen ja teini-ikäinen poika. He olivat paikkakuntalaisia. Epäilty rattijuoppo ajoi kohti Suomenniemeä ajaneen naisen kuljettaman auton perään, josta epäillyn rattijuopon auto sinkoutui vastaan tulevien kaistalle. Kuollut pariskunta oli autollaan matkalla kohti Mäntyharjua.

Itä-Suomen poliisin rikoskomisarion Harri Käävän mukaan epäillyllä rattijuopolla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Hän oli menettänyt sen aikaisemmin rattijuopumuksen takia.

— Hän on ollut muutenkin poliisin vanha tuttu, Kääpä kuvailee.

Tarkka onnettomuuspaikka oli tiellä 381 Haapajärventien ja Petterinpolun välissä, Kallalahden ylikulkusillalta kaksi kilometriä Tainan suuntaan. Paikka on noin neljä kilometriä Mäntyharjun keskustasta etelään.

Poliisi arvioi tällä hetkellä, että epäilty rattijuoppo olisi ajanut poliisia karkuun kovaa vauhtia, jopa yli 200 kilometriä tunnissa. Hän lähti ajamaan poliisia pakoon Mäntyharjun taajamasta huomatessaan, että poliisit ajavat häntä takaa.

Poliisi oli saanut ilmoituksen epäillystä rattijuoposta hieman ennen kahtatoista torstaina päivällä. Partio lähti matkaan Mikkelistä, ja sillä kesti noin 20 minuuttia päästä Mäntyharjulle. Mikkelistä on Mäntyharjulle noin 50 kilometrin matka.

— Poliisi ajoi hälytysajoa koko matkan, Kääpä sanoo.

Poliisi ja tutkijalautakunta jatkavat onnettomuuden selvittämistä. Poliisin toiminnan osalta asia on siirretty Valtakunnansyyttäjänviraston poliisirikosten käsittely-yksikköön. Tutkinnanjohtajana toimii kihlakunnansyyttäjä Heikki Stenius.

Juttua päivitetty kello 15.02: Korjattu teini-ikäinen poika pieneksi lapseksi. Lisätty tieto siitä, että poliisin osalta asia on siirretty Valtakunnansyyttäjänviraston tutkintaan.