Verottaja hakee Kouvolan Pallonlyöjiä konkurssiin — "Emme anna seuran kaatua 46 000 euron takia"

Konkurssihakemus on jätetty käräjäoikeuteen torstaina. Verorästeissä on sekä ennakonpidätyksiä että työnantajan sairausvakuutusmaksuja.

Katja Juurikko

KPL:n edustusjoukkue ylsi viime kaudella Superpesiksen pronssiotteluun.

Verottaja hakee Kouvolan Pallonlyöjiä konkurssiin. Verohallinto on jättänyt konkurssihakemuksen Kymenlaakson käräjäoikeuteen torstaina.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Hämeen Sanomat.

Syynä ovat maksamattomat verot. Verovelkaa on korkoineen 45 965,10 euroa.

Konkurssihakemuksen mukaan seuralle on annettu veroveloista maksukehotus marraskuun lopulla. Konkurssihakemus on seurausta siitä, että velvotteita ei ole maksettu kehotuksen jälkeen.

Rästissä on muun muassa työnantajan sairausvakuutusmaksuja. Suurin osa verovelasta koostuu kuitenkin maksamattomista työnantajan ennakonpidätyksistä.

KPL kertoo tiedotteessaan neuvottelevansa asiasta verottajan kanssa. Toistaiseksi seuran toiminta jatkuu sen mukaan normaalisti.

Puheenjohtaja Jyrki Hyttinen kertoo Kouvolan Sanomille olleensa tietoinen siitä, että veroja on maksamatta. Vanhimmat ovat viime vuoden huhtikuulta. Hyttinen yllättyi verottajan reaktiosta.

— Meillä on ollut maksusuunnitelma, mutta nyt verottajan kärsivällisyys loppui. Tietenkin tässä tilanteessa on omia toimintatapoja tarkasteltava. Emme ole olleet jämptejä.

Puheenjohtaja sanoo, että lähtökohtana on maksujen maksaminen, hoitaminen pois päiväjärjestyksestä ja seuran toiminnan jatkaminen normaalisti. Hyttisen mukaan KPL:llä ei ole palkkarästejä.

— Edessä on kova urakka, mutta 45 900 euroa on sellainen summa, että sen tähden emme anna seuran kaatua.

Seuran verottajalta saaman maksukehotuksen Hyttinen on kuitannut allekirjoituksellaan 28.11.2017.

Kouvolan Sanomat kertoi torstaina, että KPL on päätynyt Kauppalehden protestilistalle puolen vuoden aikana yhdeksän kertaa. Protestilistalle joutumiseen johtavien velkojen yhteenlaskettu summa on 15 781 euroa.

Hyttinen kuuli näistä perintätoimista torstaina Kouvolan Sanomien toimittajalta, mutta sanoi, että summat eivät ole seuran kannalta hälyttäviä.

— Syksyllä ja talvella pesäpalloseuran likviditeetti on tiukoilla, Hyttinen sanoi torstaina.

Superpesis oy:n toimitusjohtaja Jussi Pyysalo pitää realistisena sitä, että KPL saa nopeasti asiansa järjestykseen.

KPL:n viime vuoden tulos vajosi 50 000 euroa tappiolliseksi. Sitä ennen seura teki kahtena vuonna peräkkäin suuret voitot (55 000 ja 60 000 euroa).

Pyysalon mukaan kattojärjestössä on ollut tiedossa KPL:n huono taloudellinen vuosi, mutta konkurssiuhka oli Pyysalollekin yllätys.

— KPL on ollut viime vuosina tuloksellisesti yksi parhaista seuroistamme, ja liikevaihtokin on heillä sarjan suurimpia. Luotto siihen, että asiat saadaan hoidettua, on kova, hän sanoo.

Luetuimmat