Kouvolan seudun ammattiopisto menestyi jälleen Taitajassa — hopeaa pelituotannosta, kultaa hiusmuotoilusta

Skills Finland/Chad Clusker

Sara Suviranta ja Antton Jokinen tekivät kolmessa päivässä pelin prototyypin ja esittelyn sijoittajille. Suoritus oli hopeamitalin arvoinen.
Sara Suviranta ja Antton Jokinen tekivät kolmessa päivässä pelin prototyypin ja esittelyn sijoittajille. Suoritus oli hopeamitalin arvoinen.

Kouvolan seudun ammattiopiston opiskelijat voittivat kaksi mitalia ammattiin opiskelevien Taitaja-kilpailuissa Helsingissä tällä viikolla.

Kouvolasta oli ensimmäistä kertaa edustajia pelituotantokilpailussa, jossa Sara Suviranta ja Antton Jokinen voittivat hopeaa. Molemmat ovat saamassa kolmevuotiset ohjelmistotuotannon opintonsa päätökseen ja valmistuvat ensi kuussa.

Kolmen kilpailupäivän aikana työparin oli ideoitava mobiilipeli annettujen suuntaviivojen perusteella, ohjelmoitava pelattava prototyyppi ja valmisteltava sijoittajille suunnattu esittely pelistä. Suvirannan ja Jokisen luomus oli 7—14-vuotiaille suunnattu erivärisiin palikoihin perustuva pulmapeli.

— Ensimmäisenä päivänä vähän mietimme, mitä tässä ryhtyisi tekemään, mutta toisena ja kolmantena päivänä työ eteni sujuvasti. Päivät olivat pitkiä ja kiire tuli, mutta kilpaileminen oli silti tosi kivaa, Suviranta kertoo.

Hän kiittää Kouvolassa saamaansa koulutusta, joka valmisti hyvin kisan haasteisiin.

— Koulutus ei olisi voinut olla parempaa, mutta ala vaatii oma-aloitteisuutta ja oman ajan käyttöä, jos tässä haluaa edetä.

Suvirannan suunnitelmissa ovat jatko-opinnot. Hän hakee Metropolia Ammattikorkeakouluun opiskellakseen tietotekniikan insinööriksi. Suviranta ei ole vielä päättänyt, suuntautuisiko siellä pelialalle, mutta pitää sitä todennäköisenä.

Pelituotannon lisäksi Ksao otti mitalin hiusmuotoilussa, jossa Enni Lehtinen voitti kultaa. Hän jatkoi ammattiopiston pitkää hiusmuotoiluvoittojen perinnettä. Moninkertainen mitalisti Taiju Koivula oli tällä kertaa tuomaristossa. Lokakuussa hän kilpailee Suomen joukkueessa Abu Dhabissa järjestettävissä maailmanmestaruuskilpailuissa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.