Hanke haastaa korialaiset esittelemään paikallista toimintaa ja osaamista asuntomessujen ajaksi — Asuntomessujen ajaksi kaivataan myös kesätyöntekijöitä

Kyläkeskukseen voi tulla esimerkiksi esittelemään historiaa tai myymään tuotteita.

Moises Garibay

Hanke haastaa korialaiset esittelemään paikallista toimintaa ja osaamista asuntomessujen ajaksi — Asuntomessujen ajaksi kaivataan myös kesätyöntekijöitä

Korian kyläkeskukseen etsitään kesän asuntomessujen ajaksi väkeä esittelemään Korian ja Elimäen aluetta vierailijoille. Näkyvät kylät -hanke kaipaa erityisesti paikallisia yhdistyksiä, yrityksiä ja asukkaita tuomaan esiin alueen toimintaa ja osaamista.

Asuntomessut järjestetään 12.7.—11.8. Kyläkeskukseen toivotaan mahdollisimman monia toimijoita eri ajankohtina ja valittavissa olevina jaksoina. Koko kuukaudeksi ei tarvitse sitoutua.

Järjestäjät toivovat osallistujilta esimerkiksi tietoa Korian ja Elimäen historiasta, valokuvia eri vuosikymmeniltä tai taitoja tai tuotteita, joita haluttaisiin tuoda esiin. Toisaalta pelkkä kiinnostus toimintaan riittää.

Kiinnostuneille järjestetään tiedotustilaisuus Elimäen Vilppulan nuorisoseurantalolla 23.5. kello 18. Hankkeen väkeä on tavattavissa myös nuorisoseurantalon edessä Toukomarkkinoilla kello 9—15.

Hanke etsii myös nuoria kesätöihin kävelykatu Manskille kyläjuhlaviikolle 5.—11.8. ja asuntomessujen avausviikolle 15.—21.7. sekä Korian keskustaan koko asuntomessujen ajaksi. Tarjolla on monenlaisia tehtäviä, kuten polkutraktoreiden heinäpaaliradan kasaaminen ja purkaminen, torimyyjien avustaminen tavaroiden kuljetuksessa sekä ihmisten opastaminen.

Paikkoja on tarjolla ensisijaisesti yhdeksäsluokkalaisille kesätyösetelin kautta. Ohjeita setelin hakemiseen löytyy osoitteesta kouvola.fi/kesatyot.

Näkyvät kylät on Kymenlaakson Kylät ry:n hanke, jonka tavoitteena on edistää Kouvolan ja Iitin maaseutualueiden näkyvyyttä ja saavutettavuutta.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut