KooKoon Mattila: Ei tämä ole meille maailmanloppu

Lumikki Haaja

KooKoon kultakypärä Josh Green raatoi Ässiä vastaan taas puolikkaan joukkueen edestä. Ässien Juuso Walli yrittää estellä.

Kouvolan KooKoon ja Porin Ässien torstai-iltaisesta liigakamppailusta ei panoksia puuttunut. Kumpikin joukkue pelasi kenties kauden tärkeimmistä pisteistä ja tällä kertaa ne matkasivat Poriin mahdollisimman niukoin numeroin 0—1.

Tappio merkitsi KooKoolle sitä, että pudotuspelipaikkaa laskeskellaan viimeisten kierrosten ajan korkeammalla matematiikalla. Toisin sanoen paikka pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella ei ole enää KooKoon omissa käsissä, vaikka se kaataisin lauantaina Kuopiossa KalPan ja ensi viikon torstain runkosarjan päätöskierroksella Tampereella Ilveksen.

— Minulla ei ole matematiikka ollut koulussa kauhean hyvä. Nukutaan ensin yöllä harmitus pois ja keskitytään KalPan kaatamiseen. Parempi kun ei laskeskella yhtään sen enempää. Nautitaan vaan tästä loppumatkasta. Ei tämä meille maailmanloppu ole, pohti KooKoon päävalmentaja Petri Mattila pelin jälkeen.

Kymmenentenä 74 pisteellä oleva Vaasan Sport on tällä hetkellä vahvimmin kiinni pudotuspeleissä. Se kohtaa kolmessa viimeisessä ottelussa taulukon kolme viimeistä joukkuetta: Bluesin (kotona), Ilveksen (k.) ja HPK:n vieraissa.

Ässät ohitti KooKoon ja pitää 73 pisteellä 11. sijaa. Sen viimeiset vastustajat ovat Ilves (k.), HIFK (v.) ja TPS (k.).

KooKoolla on 72 pistettä, mutta vain kaksi vieraspeliä jäljellä. Pudotuspelipaikkaan kouvolalaiset tarvitsevat siis jo muiden apua.

KooKoo pelasi mainiota jääkiekkoa kaksi ensimmäistä erää ja ratkaisupaikkoja riitti. Harvoin peli kuitenkaan sujuu koko 60 minuuttia kuin elokuvissa.

— Otetaan tulos vastaan nöyränä, vaikka pettymys on kova. Joukkue on tehnyt miehen työn, että yleensä oltiin tilanteessa missä nyt pelattiin. Suunnataan perjantaina linja-auton nokka kohti Kuopiota ja lähdetään taistelemaan, Mattila totesi.

Ässien päävalmentajan Mikael Kotkaniemen mukaan kovat panokset näkyivät ottelussa selvästi.

— Ei mikään perusrunkosarjapeli. Semmoinen kliininen ja tyly vieraspeli.

Ässä-valmentaja myönsi, että joukkue oli kaksi ensimmäistä erää KooKoon jaloissa.

— Toisella erätauolla puhuttiin, että rohkeuden pitää alkaa näkyä. Nostettiin tempoa ja sitä kautta saatiin voittomaali.

— Ei kannata paljon katsella omia, eikä muiden loppuohjelmia. Jääkiekko on hetkessä elämistä ja sillä siisti. Kun keskityt omaan ruutuun, niin elämä helpottuu, filosofoi Kotkaniemi.

Vain voitot kelpaavat

KooKoo:

La 5.3. KalPa—KooKoo

To 10.3. Ilves—KooKoo

Sport:

La 5.3. Sport—Blues

Ti 8.3. Sport—Ilves

To 10.3. HPK—Sport

Ässät:

La 5.3. Ässät—Ilves

Ti 8.3. HIFK—Ässät

To 10.3. Ässät—TPS

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.