Iso joukko selvittää Kouvolan liikuntapaikkoja — uimahallien tulevaisuus ratkaistaan muiden liikuntapaikkojen mukana

Ohjausryhmä perkaa nykyisten vajaan 300 oman liikuntapaikan kehittämistä ja sitä, tarvitseeko uusia liikuntapaikkoja rakentaa.

Moises Garibay

Kouvolan selvitti kaupungin uimahalliverkkoa jo viime vuonna. Selvityksessä Kuusankosken uimahalli ei ollut niiden hallien joukossa, joita kehitetään tulevaisuudessa. Päätöstä Kuusankosken uimahallin tulevaisuudesta ei ole tehty. Arkistokuva.
Kouvolan selvitti kaupungin uimahalliverkkoa jo viime vuonna. Selvityksessä Kuusankosken uimahalli ei ollut niiden hallien joukossa, joita kehitetään tulevaisuudessa. Päätöstä Kuusankosken uimahallin tulevaisuudesta ei ole tehty. Arkistokuva.

Kouvolan liikuntapaikoista selvitystä tekevä joukko kasvaa lähes pariinkymmeneen. Kaupunginhallitus nimesi maanantaina selvityksen ohjausryhmään neljä jäsentä ja heille varahenkilöt.

Kaupunginhallituksen pöydän ympäriltä mukana ovat SDP:n Sanna Tähtinen (varalla Verna Sydänmaanlakka), kokoomuksen Ville Kaunisto (Miia Witting), keskustan Liisa Varjola (perussuomalaisten Jari Käki) ja vihreiden Juha Huhtala (kristillisten Vesa Vainio).

Kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Ville Kaunisto arvioi, että kun asiaa selvittää laaja poliittinen edustus, loppuraportti on hyväksyttävissä.

— Päätöksentekoa iso joukko ei välttämättä sujuvoita.

Loppuraportin on määrä valmistua elokuussa, ja sen jälkeen on päätösten vuoro.

Uusien liikuntapaikkojen rakentamistarve selvitetään

Selvityksessä tarkastellaan kaupungin liikuntapaikkaverkostoa. Lisäksi kaupunki haluaa selvittää nykyisten liikuntapaikkojen kehittämistä ja tarvetta rakentaa uusia liikuntapaikkoja, kuten monitoimihallia. Samalla luodaan tavoite, minkälainen Kouvolan liikuntaverkko on vuosina 2020—2030.

Viime vuonna valmistunut uimahalliverkkoselvitys sisältyy liikuntapaikkaselvitykseen. Nykyään Kouvolassa on vajaat 300 kaupungin liikuntapalveluiden ylläpitämää liikuntapaikkaa. Kaupungin omia uimahalleja on viisi.

Kaupunginhallitus päätti, että selvityksessä tulee huomioida kaupunkistrategian lasten ja nuorten hyvinvointinäkökulma sekä Kymenlaakson maakunnan terveysliikuntastrategia.

Ohjausryhmän puheenjohtajana toimii liikunta- ja kulttuurilautakunnan jäsen Jukka Silén (kok.) ja varalla on Sinikka Rouvari (kok.). Lisäksi mukana on lautakunnan kolme jäsentä ja varajäsentä sekä seitsemän muuta edustajaa, enimmäkseen viranhaltijoita.