Kaksi kiinnostui kioskiyrittämisestä Kimolan kanavalla – Yrittäjän valinta varmistuu lähipäivinä, kaupungingeodeetti sanoo

Pitkän vuokrasopimuksen aikana kioskin yrittäjä voi vaihtua.

Katja Juurikko

Kimolan kanavalla aloittaa tämän vuoden risteilykaudella kioski. Arkistokuva.
Kimolan kanavalla aloittaa tämän vuoden risteilykaudella kioski. Arkistokuva.

Kimolan kanavan kioskiyrittäjän kilpailussa Kouvolan kaupungille tuli määräaikaan mennessä kaksi ehdokasta. Toisen jätti yrittäjä ja toisen Kymijoen Nuorisoyhdistys. Kouvolan kaupunki etsi tontinluovutuskilpailun kautta yrittäjää rakennuttamaan ja ylläpitämään kahvila-kioskia Kimolan kanavalle. Kilpailu päättyi 11. tammikuuta.

Kouvolan kaupungin arviointiryhmä kävi ehdokkaat läpi. Kaupungingeodeetti Sami Suoknuuti aikoo tehdä valinnan kahden kilpailijan välillä tämän viikon aikana.

Kouvolan kaupunki tekee valittavan kioskiyrityksen kanssa 30 vuoden vuokrasopimuksen. Pitkä sopimus tarvitaan, jotta rakennukselle voidaan myöntää rakennuslupa. Sopimus on siirtokelpoinen, joten yrittäjä voi sopimuskauden aikana vaihtua.

Tämän vuoden kesän risteilykaudelle yritystoiminta pääsee alkuun Suoknuutin mukaan siirrettävässä mobiilivaunussa. Yritys rakentaa toimitilan esittämänsä aikataulun mukaisesti. Suoknuuti ei usko, että kiinteää tilaa olisi mahdollista saada valmiiksi kesään mennessä, koska yksistään rakennusluvan saamiseen on varattava aikaa.

– Alkuun toiminta on pienimuotoisempaa, enemmän kioskityyppistä, mutta toivottavasti se lähtee siitä kasvuun, Suoknuuti sanoo.

Toinen hakijoista, Kymijoen Nuorisoyhdistys järjestää lapsille kerhotoimintaa sekä kouluttaa ja työllistää nuoria. Se pitää muun muassa Startti-kahviloita Valkealan ja Urheilupuiston uimahalleissa. Yhdistyksen kotipaikka on Kymenlaaksossa, mutta sillä on toimintaa koko Suomen alueella.