Omalla maalilla tappioasemaan joutuneelle Susille kauden ensimmäinen tasapeli — Riku Venäläinen täräytti komean osuman vapaapotkusta

Jussi Lopperi

Kultsun Johannes Mononen riisti rangaistusalueella pallon Niko Nakarilta ja vesitti Susien maalintekopaikan Saku Pesosen silmien alla.

Sudet oli ennen lauantaita jalkapallon Kakkosen 36 joukkueesta ainoa, jolla ei ollut tältä kaudelta tasapeliä. Nyt sellainen tuli aavistuksen kitkerällä sivumaulla höystettynä.

Lohkon putoamisviivan molemmin puolin olleiden joukkueiden välienselvittelyssä joutsenolaista Kultsu FC:tä vastaan numeroiksi jäivät Susien toisen puoliajan vahvasta painostuksesta huolimatta 1—1 (0—1) Kouvolan Keskuskentällä.

Kolme pistettä oli otettavissa ja maalipaikat menivät selkeästi meille.

Yhden ottelun Kultsua vähemmän pelannut Sudet nousi kuitenkin viivan paremmalle puolelle yhdeksänneksi. Tasaisessa ja paljon ristiinpelaamista sisältävässä lohkossa viitossija on vain neljän pisteen päässä.

Sudet hallitsi kulmapotkutilastoa 7—1. Laukaukset kohti maalia kirjattiin kotijoukkueelle 5—0. Lohkon huterimpiin vierasjoukkueisiin lukeutuva Kultsu onnistui kuitenkin nipistämään tasurin ja sai jopa nauttia johtoasemasta 41 minuuttia. Susien kapteeni Antti Kauppila teki oman maalin, kun Topi Järvisen tolppalaukaus kimposi epäonnekkaasti Kauppilasta häkkiin.

Susien tasoitus oli kaunista katseltavaa. Riku Venäläisen vapaapotku noin 20 metristä painui nätisti muurin ohi taka-alanurkkaan hyvin pelanneen Kultsu-vahdin Saku Pesosen taakse. Kauden avausmaalinsa tehnyt Venäläinen on pelannut yhtä vaille kaikki Susien ottelut. Poissaolo johtui pelikiellosta.

Susien päävalmentaja Toni Lindberg toi aloituskokoonpanoon vanhan tutun topparin. Vertti Vuorisen sopimuspaperissa oli vasta muste kuivunut, kun Susia vuodesta 2011 edustanut Kumun kasvatti marssi keskuspuolustukseen Kauppilan rinnalle. Vuorinen oli kaudella 2015 Susien runkopelaajia, mutta viime kausi meni piloille alaraajavammojen takia.

— Maaliskuusta olen päässyt rakentamaan harjoituskautta. Tämä on kovaa hommaa, mutta mukavaa touhua, täydet 90 minuuttia pelannut Vuorinen totesi kylmäpussi säärensä päällä.

— Kolme pistettä oli otettavissa ja maalipaikat menivät selkeästi meille, joten hampaankoloon tästä ilman muuta jäi, Susien tiivistä yhteisöä ja joukkuehenkeä kehunut Vuorinen lisäsi.

Sudet pelaa Kakkosessa kolmatta peräkkäistä kauttaan. Tänä aikana on käynyt selväksi, että kolmanneksi korkeimman sarjatason otteluissa päästään poikkeuksetta kovaotteisiin kamppailuihin, joissa sääriluut kopisevat ja leuat louskuvat.

Erotuomarille nämä ovat vaativia paikkoja. Aiemmissa kotiotteluissa pilli tuntui jääneen taskuun, mutta lauantaina Juuso Vuorinen johti peliä jämäkällä otteella ja hyvällä kommunikoinnilla. Vuorinen muisti myös fiksusti käyttää hyötynäkökohtaa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.