Jungle Juice Bar tuo terveysmehut Veturiin

Vauhdilla laajentava yritysketju avaa toimipisteen Kouvolassa huhtikuussa.

Katja Juurikko

Kauppakeskus Veturissa avautuu huhtikuussa uusi liike, kun Jungle Juice Bar avaa smoothie- ja mehubaarin Kouvolassa.
Kauppakeskus Veturissa avautuu huhtikuussa uusi liike, kun Jungle Juice Bar avaa smoothie- ja mehubaarin Kouvolassa.

Suomalainen Jungle Juice Bar avaa smoothie- ja mehubaarin kauppakeskus Veturissa huhtikuussa. Yritys hakee parhaillaan ravintolapäällikköä sekä neljää työntekijää Kouvolan toimipisteeseen.

— Meitä pyydettiin mukaan jo silloin, kun Veturi avattiin, mutta silloin hetki ei ollut oikea. Nyt on, sanoo yrityksen toimitusjohtaja Noora Fagerström.

Jungle Juice Bar sijoittuu kauppakeskuksen ensimmäiseen kerrokseen keskeiselle paikalle.

Tarkemmin Fagerström ja Veturin kauppakeskusjohtaja Jari Koistinen eivät paikkaa kerro, sillä vuokrasopimus allekirjoitetaan torstaina.

Jungle Juice Bareja on Suomessa tällä hetkellä 32. Ensi viikolla baari avataan Lahdessa, ja huhtikuussa Kouvolan lisäksi Hyvinkäällä. Toukokuussa on vuorossa Vaasa.

Ulkomailla yrityksellä on liike Tukholmassa. Espanjassa yritys toimi noin 1,5 vuotta. Ensi vuonna yritys laajenee ulkomaille, todennäköisimmin Pohjoismaihin, Fagerström kertoo.

Työntekijöitä yrityksessä on tällä hetkellä 230.

Asiakaskunta määräytyy täysin paikan ja paikkakunnan mukaan

Jungle Juice Barin tärkein kohderyhmä ovat 18—40-vuotiaat naiset, Fagerström sanoo. Usein he ovat myös perheellisiä.

— Asiakaskunta riippuu täysin paikasta, jossa liike on. Kauppakeskuksiin tullaan autolla ja usein perheen kanssa, jolloin koko perhe on potentiaalisia asiakkaita. He haluavat ehkä huilia hetken ja nauttia smoothieista.

Smoothieiden ja mehujen raaka-aineista hedelmät tuodaan ulkomailta. Kotimaista ovat marjat, kuten tyrni, mustikka, puolukka, vadelma ja karpalo.

— Kesällä hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan kotimaista satokautta, kun saatavilla on salaattia, pinaattia, lehtikaalia, porkkanaa ja fenkolia.

Talouden kasvu ja kiinnostus terveysasioihin siivittävät kasvua

Viime vuonna Jungle Juice Barin liikevaihto oli vajaat 8 miljoonaa euroa. Vuonna 2016 luku oli 5,2 miljoonaa. Yritys on perustettu vuonna 2010.

Suomalaisten luottamus omaan talouteen on vauhdittanut kasvua. Myös ajan trendit suosivat terveysjuomia tarjoavaa yritystä.

Ihmiset ovat kiinnostuneita omasta terveydestään. Myös lihansyönnin vähentäminen ja raaka-aineiden tuoreus ja alkuperä ovat puheenaiheita.

Mutta menestykselle on yksinkertaisempikin syy, Fagerström sanoo.

— Tuote on helppo ja nopea. Siitä saa tarvittaessa hetken virkistyksen tai sopivilla raaka-ainevalinnoilla vatsaa vähän enemmän täyttävän pikkulounaan.

Jungle Juice Barin pääomistaja on pääomasijoitusyhtiö Vaaka Partners Oy. Vähemmistöosakkaina ovat enkelisijoittajat. Noora ja Petteri Fagerström omistavat yrityksestä reilun kolmanneksen.

Muutamia uusia yrittäjiä Veturiin keväällä

Veturiin on kevään aikana tulossa muutamia uusia yrittäjiä. Ensimmäisenä niistä avaa Vero Moda 5. huhtikuuta. Liike sijoittuu pääkäytävälle Marimekon entisiin tiloihin.

— Viime syksynä Veturilla tuli viisi vuotta täyteen. Iso osa vuokrasopimuksista solmittiin silloin alussa, ja nyt niitä on uudistettu. Tyhjää liiketilaa on noin 2,5 prosenttia vuokrattavasta pinta-alasta. Se on valtakunnallisesti melko vähän, Koistinen sanoo.

Juttua muutettu kello 18.05: lisätty kauppakeskusjohtaja Jari Koistisen kommentit.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.