Kouvolan yrittäjien Ville Helander: Yleissitovat työehtosopimukset rajoittavat lisäväen palkkaamista

Katja Juurikko

Kouvolan yrittäjien vt. puheenjohtaja Ville Helander sanoo, että talouden hyvä imu on vetänyt mukaansa vain muutamia toimialoja. Arkistokuva on viime vuoden syyskuulta.

Kouvolassa oli heinäkuussa 5 503 työtöntä työnhakijaa. Iitissä heitä oli 367. Avoimia työpaikkoja Kouvolan seudulla oli samaan aikaan 389.

Kouvolan yrittäjien vt. puheenjohtaja Ville Helander sanoo, että talouden imua ei voida Kouvolan seudulla pitää vielä hyvänä.

— Lievä nousu on tietysti parempi kuin ei nousua ollenkaan. Nousu keskittyy kuitenkin vain tietyille toimialoille. Nyt haetaan ennen kaikkea erikoisosaajia, ja se kysyntä ei näy rivitason työllisyydessä.

Helander korostaa, että kaiken ytimessä ovat tiukat työehdot.

— Ei uskalleta ottaa lisähenkilöstöä, koska se koetaan liian suurena riskinä. Työehtoihin pitäisi saada helpotuksia, sillä yleinen sopimuskäytäntö rajoittaa työntekijöiden palkkaamista. Tällaiset helpotukset voisivat työllistää erikoisosaajien lisäksi enemmän myös perustyötekijöitä.

ELY-keskuksen Kaakkois-Suomen työllisyyskatsauksen mukaan pelkän perusasteen varassa olevia työttömiä on viime vuotta vähemmän. Kaakkois-Suomessa ilman perusasteen jälkeistä tutkintoa on neljännes työttömistä, eli noin 5 100 henkilöä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.