Vesijohtovuoto Kymintehtaalla — Kyminkadulla on toinen ajokaista käytössä lähellä Kolarintietä

Anssi kemppinen

Vesikatkon jälkeen putkistosta saattaa irrota saostumia ja ruostetta.
Vesikatkon jälkeen putkistosta saattaa irrota saostumia ja ruostetta.

Kuusankoskella Kymintehtaalla havaittiin vesijohtovuoto varhain torstaiaamuna. Kouvolan Vesi aloitti korjaustyöt torstaina kello 5. Kouvolan Veden arvion mukaan korjaustyöt jatkuvat, kunnes vuoto on saatu korjattua.

Torstai-iltana kello 20.15 tarkkaa vuotokohtaa ei oltu vielä paikannettu eikä arviota korjausten loppumisesta osattu sanoa. Korjaustyöt jatkuvat vielä tänään perjantaina. 

Kyminkatu jouduttiin pistämään poikki korjaustöiden ajaksi läheltä Kolarintietä. Kouvolan Vesi suositteli käyttämään kiertoreittejä. Perjantaiaamuna toinen ajokaista saatiin avattua liikenteelle.

Vesijohtovuoto on saatu suljettua, mutta korjaustyöt jatkuvat edelleen. Vedenjakelu jouduttiin keskeyttämään Kyminkadulta ja Kolarintieltä. Vedenjakelu saatiin palautettua normaaliksi puolen yön jälkeen torstain ja perjantain välisenä 

Korjaustöistä voi olla haittaa laajemmallekin alueelle, ja vesi voi olla sameaa Kymintehtaan lähialueilla.

Vedenjakelu palautuu normaaliksi, kun korjaustyöt saadaan valmiiksi.

Vesikatkon jälkeen putkistosta saattaa irrota saostumia ja ruostetta. Kouvolan Veden mukaan nämä eivät ole terveydelle vaarallisia, mutta voivat tukkia hanojen ja pesukoneiden sihtejä sekä liata pyykkiä.

Vettä kannattaa juoksuttaa, kunnes se kirkastuu.

Juttua päivitetty kello 10.47. Juttuun lisätty tieto Kyminkadun sulkemisesta.

Juttua päivitetty kello 15:59. Juttuun lisätty tieto korjaustöiden arvioidusta kestosta.

Juttua päivitetty kello 20.19: lisätty tieto, ettei vuotokohtaa ole vielä paikannettu.

Juttua päivitetty perjantaina kello 9.08. Juttuun lisätty tieto toisen ajokaistan palautumisesta liikenteelle. Vedenjakelun ja korjaustöiden tilanne.

Luetuimmat