Myllykosken tehdasalue on myyty, UPM allekirjoitti kauppakirjat tänään — Ostaja korjaa kiinteistöä houkutellakseen yritystoimintaa

UPM sulki omistamansa Myllykosken paperitehtaan vuonna 2011 ja on siitä saakka etsinyt ratkaisua tehdasalueen jatkokäytölle. Tehtaan uusi omistaja Redeve oy on kiinteistökehitysprojekteihin erikoistunut yritys.

Katja Juurikko

Myllykosken tehdaskaupat allekirjoitettiin tiistaina. Uusi omistaja on Redeve oy.
Myllykosken tehdaskaupat allekirjoitettiin tiistaina. Uusi omistaja on Redeve oy.

UPM myy Myllykosken tehdasalueen ja kiinteistöt kiinteistökehitysprojekteihin erikoistuneelle Redeve oy:lle.

UPM:n tiedotteen mukaan kauppakirjat allekirjoitettiin tänään tiistaina. Tehtaan hallinta- ja omistusoikeus siirtyivät ostajalle välittömästi.

UPM sulki omistamansa Myllykosken paperitehtaan vuonna 2011 ja on siitä saakka etsinyt ratkaisua tehdasalueen jatkokäytölle.

— Olemme etsineet uskottavaa ostajaa jo pitkään ja käyneet läpi paljonkin eri vaihtoehtoja. Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen. Redevellä on osaamista ja kokemusta kiinteistöjen kehittämisestä ja uskomme heidän tuovan alueelle yrityksiä ja elinvoimaa, UPM:n kiinteistöjohtaja Samuli Eerolainen sanoo.

— Meille on kunnia ja erittäin merkittävä saavutus tulla valituksi Myllykosken tehdasalueen kehittäjäksi ja haluamme kiittää UPM:ää saamastamme luottamuksesta. Myllykosken teollisuuskiinteistö on yhtiöllemme erittäin mielenkiintoinen kohde, jonka kehittäminen käynnistyy välittömästi yritystoiminnan saamiseksi kiinteistöihin, Redeve oy:n Jari Lahtinen sanoo.

Yritystoimintaa tehtaaseen

Lahtinen kertoo Kouvolan Sanomille, että hän on seurannut Myllykosken tehdasaluetta ja sen tapahtumia jo viitisen vuotta.

— Ensisijainen tavoitteemme on saada yritystoimintaa tehtaaseen. Sen eteen lähdemme töitä tekemään ylläpitämällä ja korjaamalla kiinteistöä.

Lahtisen mukaan enimmäisenä mieleen tulevat teollisuuden ja logistiikan alan yritykset.

— Tärkeintä on, että toiminta vastaa tehtaan käyttötarkoitusta ja etteivät toiminnan ole keskenään ristiriidassa. Tehtaan kehittäminen on aivan alussa, koska kauppa on niin uusi. Vastaavia kiinteistöjä ei Redevellä ole.

Ongelmakohtia ei ole

Lahtinen sanoo käyneensä tutustumassa tehdaskiinteistöön useaan kertaan.

— Mitään erityisiä ongelmakohtia tehtaassa ei ole. Se on mielestäni tyypillinen toimintansa lopettanut kiinteistö. Siellä on hoidettu purkutyöt erittäin hienosti. Meillä on selkeät lähtökohdat lähteä varustamaan tehdasta.

Redeve on vantaalainen perheyhtiö. Kiinteistö- ja rakennusalalla toimiva Lahtisen yritysrypäs työllistää kaikkiaan noin 130 työntekijää. Yritysten liikevaihto on yhteensä noin 15 miljoonaa euroa.

Kauppaan sisältyvät tehdasalue ja sen kiinteistöt sekä alueen ulkopuolella sijaitsevat neljä niin sanottua Espiksen kujan taloa ja yhdeksän asunnon niin sanottu Rantatalo. Kauppaan kuuluvien maa-alueiden pinta-ala on yhteensä noin 100 hehtaaria.

UPM on jo aiemmin kertonut Myllykosken voimalaitoksen höyrykattilan, turbiinin ja generaattorin myynnistä Blue Energy Europelle Saksaan.

Laukkanen ei yllättynyt

Suomen Bioetanolin Aate Laukkanen on suunnitellut pitkään bioetanolitehdasta Myllykoskelle. Hän kuuli tehdaskaupasta Kouvolan Sanomilta.

— En osaa sanoa oman hankkeen jatkosta sen kummempaa. Kotimaisen etanolin tuotantoratkaisu ei ole vielä syntynyt.

Viime viikolla Laukkanen pohti Kouvolan Sanomissa bioetanolihankkeen herättämistä vielä kerran henkiin. Hanke koki takaiskun, kun rahoittaja vetäytyi. Syynä vetäytymiselle oli se, että energiatuki ei saanut enää jatkoaikaa.

Kello 14.25: Lisätty Redeven hallituksen puheenjohtajan Jari Lahtisen arviot kaupasta.

Kello 14.43: Lisätty Aate Laukkasen kommentit.