Kouvolan pääkirjaston kirjailijavieras puhuu puhtaan energian puolesta

Kohtuus Kymenlaaksossa -verkosto tuo Kouvolaan keskiviikkona kirjailijavieraan. Aki Suokko tulee kertomaan yhdessä Rauli Partasen kanssa kirjoittamastaan Energian aika -teoksesta, joka on ilmestynyt tänä keväänä WSOY:n kustantamana.

Kirjassa pureudutaan aikamme ydinongelmiin, joihin kirjailijoiden mukaan lukeutuvat ympäristö, energia, rajalliset resurssit ja epätasainen tulonjako. Tarkastelujen luvataan olevan aina laskelmin ja tilastoin tuettuja. Moralisoinnin asemesta kirjailijat tarjoavat konkreettisia ratkaisumalleja esittelemiinsä ongelmiin.

Kirjan nimi viittaa ajatukseen, jonka mukaan elämme energian aikaa — likaisen, fossiilisen energian. Tähtäimessä on puhtaan energian aika.

Teoksessa näkyy kohtuusliikkeen (englanniksi degrowth) vaikutus. Kirjailijat kuitenkin myös kritisoivat kohtuusliikettä.

Suokko vierailee Kouvolassa Kohtuus Kymenlaaksossa -verkoston kutsusta. Tilaisuus on avoin kaikille ja maksuton.

Energian aika 19.4. kello 17.30. Kouvolan pääkirjaston auditorio.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.