Päivän peli: KPL lähtee kasvattamaan kotivoittojen komeaa putkea Superpesiksen sarjakärkeä vastaan

Lukas Pearsall

Koplan Juho Hacklin on ollut kuluvalla kaudella upeassa vireessä.

Superpesiksessä kolmanneksi kiilannut Kouvolan Pallonlyöjät ja sarjakärki Joensuun Maila vääntävät tärkeistä pisteistä torstaina Kouvolan pesäpallostadionilla. Kopla jatkoi komeaa voittoputkeaan tiistaina Ilmajoella, jossa se päihitti Koskenkorvan Urheilijat selkein lukemin 0—2 (5—11, 2—7).

Joensuun Maila palasi voittojen tielle Mehtimäellä kaatamalla Kankaanpään Mailan numeroin 2—0 (1—0, 4—1). JoMa sai otteluun takaisin sairaslistalta Tuomas Jussilan, joka rakensi tilannetta sisällä totutusti hihanumerolla kaksi.

Ennen KaMa-matsia joensuulaisten 13 ottelun voittoputki päättyi 0—2-tappioon Kiteelle. JoMalla on tilillään myös toinen tappio ”Karjalan mestaruussarjassa”, kun Imatra oli kotonaan parempi toukokuun 22. päivä.

Kouvolalaisjoukkue purjehtii mahtavassa kymmenen ottelun kotivoittoputkessa. Edellisessä kotipelissä Eero Pitkäsen suojatit rouhivat Kempeleen pitkälle kotimatkalle 2—0 (2—0, 20—2). KPL ei ole kotistadionillaan menettänyt vielä jaksoakaan vieraille.

KPL ja Joensuun Maila kohtasivat edellisen kerran avauskierroksella Tukholmassa, jossa Kopla oli niukasti parempi 1—2 (0—2, 1—0, 0—1).

Seuraa heitä:

KPL:n jokeripommittaja Juha Korhosesta tuli kaikkien aikojen kuudes pelaaja, joka sai Superpesiksessä kasaan 800 lyötyä. Juhlajuoksu syntyi tiistaina Koskenkorvalla. Korhonen komisti illan saldokseen 1+5 lyötyä, yksi tuotu ja yhdeksän kärkilyöntiä.

Korhonen on lyönyt kahdessa viime pelissä nyt yhteensä kymmenen juoksua. Vuoden pesäpalloilijana vuonna 2012 palkittu Korhonen johtaa kaikkien aikojen kunnaritilastoa. Illan Joensuu-matsi on Hyvinkään Tahkon kasvatille uran 495:s.

Juho Hacklin on ollut koko kauden huimassa vireessä. Superpomputtaja on takonut kärkilyöntinsä lähes 77 prosentin teholla. Kouvolalaisvaihtaja onkin tilastossa kakkosena Seinäjoen Tuomas Raunion jälkeen.

Heinäkuun neljässä pelissä Hacklin on 44 yrityksestä onnistunut 38 kertaa eli onnistumisprosentti huitelee päälle 86:n.

Joensuun Mailan mörssäri Juha Niemi on lyöntitilastossa viidentenä. Niemi on sivaltanut äijän tupaan 21 ottelussa 50 kertaa. Niemi on kuitenkin kärsinyt ”heinänuhasta”, sillä neljässä viime matsissa mies on kumauttanut viisi juoksua 21 paikastaan. Prosentti on siis vaatimaton 23,8.

Kuinka käy?

KPL ei ole tappiota vielä Kouvolassa kokenut. Vaikka vastassa on tällä kerralla sarjan ykkönen Joensuun Maila, kotijoukkue lähtee otteluun suosikkina. Jos KPL:n kotiutusosaston kelpo vire saa jatkoa, JoMa tekee Kouvolaan turhan reissun. Kristallipallo hehkuu: 2—0 (3—1, 6—3).

KPL—Joensuun Maila, Superpesistä tänään torstaina kello 18 Kouvolan pesäpallostadionilla.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.