Nuorten ilkivalta-aalto piinaa Kouvolan liikuntapaikkoja, Kuusankosken Kalliosuoja pyritään siivoamaan mahdollisimman pian — "Haanojan Haalille on pitänyt soittaa poliisit pari kertaa"

Kuusankosken Kalliosuojan käytävään tyhjennettiin jauhesammutin tiistaina. Kalliosuoja pysyy suljettuna, kunnes tilat on saatu siivottua. Nuorten ilkivalta on tänä syksynä piinannut Kouvolan liikuntapaikkoja, liikuntapaikkapäällikkö Kirke Roos harmittelee.

Kuusankosken Kalliosuoja on toistaiseksi pois käytöstä.
Kuusankosken Kalliosuoja on toistaiseksi pois käytöstä.

Kuusankosken Kalliosuoja on toistaiseksi käyttökiellossa.

Ilkivallantekijät tyhjensivät jauhesammuttimen Kalliosuojan käytävään tiistai-iltana kello 18:n aikaan. Kalliosuoja suljettiin välikohtauksen vuoksi tiistaina. Tilojen puhdistus on parhaillaan käynnissä, ja Kalliosuoja pyritään saamaan takaisin käyttöön mahdollisimman pian, kaupungin liikuntapaikkapäällikkö Kirke Roos kertoo.

Jani Sourander

Haanojan Haalilla on tänä syksynä pyörinyt häiritsevästi käyttäytyviä nuoria.
Haanojan Haalilla on tänä syksynä pyörinyt häiritsevästi käyttäytyviä nuoria.

Nuorisojoukot roskaavat ja puhuvat epäasiallisesti

Nuorten ilkivalta on häirinnyt esimerkiksi Haanojan Haalin ja Kouvolan Lyseon lukion käyttäjiä tänä syksynä, Roos sanoo.

— Haanojan Haalille on pitänyt soittaa poliisit pari kertaa.

Roosin mukaan nuorisojoukot roskaavat ja puhuvat epäasiallisesti niin tilojen työntekijöille kuin urheiluseurojen jäsenillekin.

— Esimerkiksi Haalilla ihmiset säilyttävät tavaroitaan pukuhuoneissa. Emme toivo, että tiloissa majailee ulkopuolisia, jotka eivät ole liikuntavuorojen käyttäjiä.

Kouvolan Sanomat uutisoi marraskuun alussa, että Kuusankosken urheilutilojen pukuhuoneissa on liikkunut näpistelijä. Varkaan tai useampien varkaiden matkaan lähti muun muassa matkapuhelin ja lompakoita. Poliisille näpistelyistä on tullut neljä rikosilmoitusta.

Roosin mukaan valvontaa liikuntatiloissa tullaan lisäämään. Kameroiden hankkimisesta ollaan myös puhuttu. Esimerkiksi Kalliosuojassa ei ole kameravalvontaa.

Katja Juurikko

Kouvolan Lyseon lukiolla on myös tehty ilkivaltaa.
Kouvolan Lyseon lukiolla on myös tehty ilkivaltaa.

Havaintoja Kalliosuoja ilkivallantekijästä pyydetään

Kalliosuojan ilkivallantekijää yritetään nyt etsiä pyytämällä havaintoja Kalliosuojassa tiistai-iltana olleilta. Poliisi tutkii ilkivallantekoa.

— Siivouskuluista voi tulla tekijälle iso lasku, Roos huomauttaa.

Kalliosuojassa on paljon tiloja liikunnan harrastamiseen. Toistaiseksi korvaavia tiloja ei ole etsitty, Roos sanoo.

— Toiveemme on, että selviämme tästä aika nopeasti.

Uutista päivitetty kello 12.46.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset