Kouvolan keskustassa voi illallistaa autotiellä torstaina, Kouvolankadulla liikenne poikki illalla — Tuo paikalle oma pöytä, ruuat ja seurue

Kouvolankadun liikenne on poikki tapahtuman aikana Valtakujan ja Asemakadun välillä. Illallistapahtuma on torstaina kello 18 alkaen.

Katja Juurikko

Kouvolan keskustassa illallisia vietetään Kouvolankadulla Asemakadun ja Valtakujan välillä.
Kouvolan keskustassa illallisia vietetään Kouvolankadulla Asemakadun ja Valtakujan välillä.

Torstaina vietetään taas yhdessä illastamisen juhlaa ympäri Suomea. Tarkoituksena on kerätä joukko ihmisiä illastamaan yhdessä avoimen taivaan alle.

Tapahtumia järjestetään myös Kouvolassa.

Illallisia ainakin Anjalassa, Myllykoskella ja Kouvolan keskustassa

Anjala Elää -yhdistys järjestää tapahtuman muista poiketen lauantaina. Ankkapurhan Kulttuuripuistoon kasataan pitkä pöytä, jonka ääreen vieraat tuovat haluamansa kattauksen ja ruuat, yksi tapahtuman puuhanaisista, Anna Peltola kertoo.

— Alustavan tiedon mukaan ruokailijoita on tulossa noin 130.

Ruokailu alkaa kello 17.

Kouvolan keskustassa illallistetaan virallisena tapahtumapäivänä eli torstaina. Tapahtumaan oli ilmoittautunut yli 30 henkeä keskiviikkona puoleenpäivään mennessä. Illallista nautitaan Kouvolankadulla kello 18 alkaen ja mukaan mahtuu 120 henkeä.

Lauantaina illallistetaan myös Myllykoskella. Tapahtumaan on ilmoittautunut noin 140-150 henkeä, myllykoskelainen Tarja Tornaeus kertoo.

Vastaava tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran Helsingissä

Valkealan kokeiluparlamentti järjesti illallisen viime vuonna Valkealan kunnantalon edustalla. Illallista nautittiin myös Anjalassa, ja Peltolan mukaan tapahtumalle toivottiin jatkoa.

— Viime vuonna osallistujia oli noin sata.

Vastaava tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran Helsingissä. Ny niitä myös muualla Suomessa ja ulkomaillakin teemalla Finnish your dinner.

Tapahtuman virallisen verkkosivuston mukaan tapahtuman ideana on, että kuka tahansa voi osallistua rakentamalla kutsuvierasillallisen minne tahansa yhteiseen kaupunkitilaan tai omaan kotiinsa ja tarjota illallista niin tutuille kuin tuntemattomille.

Kukin saa päättää, montako vierasta mukaan mahtuu. Illallinen ilmoitetaan tapahtumasivuston verkkokartalla.

Kouvolan illallistapahtumiin voi ilmoittautua Facebookissa.

Juttua muokattu klo 11.55. Lisätty tieto Myllykosken tapahtumasta.

Uusimmat uutiset