Sammutuspeitte esti parvekkeella syttynyttä paloa leviämästä Vahteronmäessä

Pienkerrostalon parvekkeella syttyi tulipalo Kouvolan Vahteronmäessä sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Palohälytys Penttilänkadulle tuli hieman ennen puolta yötä sunnuntaina.

Parvekkeella ollut nojatuoli ja pöydällä ollut tavara olivat syttyneet tuleen. Palomestari Antti Tenhunen kiittelee asukasta, joka hidasti palon leviämistä sammutuspeitteellä.

— Ilman asukkaan ensitoimenpiteitä palo olisi levinnyt parvekkeen kattoon ja sitä kautta rakennuksen kattoon. Sammutuspeitteellä liekit jäivät matalammiksi, se rajoitti paloa merkittävästi.

Asunnossa oli palon syttyessä kaksi henkilöä ja sinne saapui palon aikana kaksi lisää. Kukaan ei saanut palovammoja, mutta alkusammutuksen aikana kaksi asukasta hengitti savua, ja heidät vietiin sairaalaan tarkastettavaksi.

Tenhusen mukaan huoneisto ei vauroitunut palossa ja savuvahingotkin jäivät vähäisiksi. Savua pääsi asuntoon vain sinä aikana, kun palo käytiin sammuttamassa parvekkeella.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.