Korian asuntomessualueelle kotiutuneet kehuvat luonnon läheisyyttä, rauhallisuutta, naapureita ja Korian grilliä – "Siinä on tyytyväisenä terassilla istuskeltu ja ihmetelty, että tässä sitä nyt ollaan"

Pekko Parviaisen mukaan läheltä löytyy kaikki tarvittava ja Koria on täyttänyt hänen odotuksensa.

Lukas Pearsall

Tuomas Kukkonen kehuu naapurustoon muodostunutta yhteisöä.
Tuomas Kukkonen kehuu naapurustoon muodostunutta yhteisöä.

Vuosi sitten järjestetyistä asuntomessuista ja Korialle asettumisesta jäi messualueella asuvalle Tero Ollikaiselle myönteinen kokemus. Alue on hänen mukaansa nyt hieno ja viimeistelty.

– Nyt olemme vuoden asuneet Korialla. Siinä on tyytyväisenä terassilla istuskeltu ja ihmetelty, että tässä sitä nyt ollaan.

Messut olivat Ollikaisen sanoin mielenkiintoinen kokemus. Rakennusaikataulu oli tiukka ja ihmiset olivat talosta kiinnostuneita.

– Pidimme aika matalaa profiilia. Haastatteluja pyydettiin ja joihinkin taidettiin vastata, mutta keskityimme rakentamiseen enemmän.

Vaikka rakennusvaiheessa oli pieniä haasteita, sujui kaikki lopulta hyvin. Taloon ei täytynyt tehdä muutoksia messujen jälkeen. Vain näyttelyn kalusteet vaihtuivat omiin.

– Talo oli kalustettu messuja varten, meillä on pääsääntöisesti omat huonekalut käytössä. Huonekaluja sai lunastaa itselleen, mutta otimme niitä hyvin vähissä määrin.

Messut olivat myönteinen lisä hienossa paikassa olevalle tontille

Asuinalue saa Ollikaiselta kehuja.

– Kun näimme, että joen rantaan tulee tontteja, laitoimme hakemuksen. Tämä on omasta mielestäni paraatipaikalla.

Alueen lähellä sijaitsevat luontopolut ovat tulleet Ollikaisille tutuiksi koronakevään aikana, sillä he ovat ulkoilleet paljon. Joen toisella puolella sijaitsee Alakylän luontopolku ja asuntomessualueen takana Pioneeripuiston luontopolku.

Koria oli Ollikaisille ennestään tuttu, sillä he ovat asuneet alueella aiemminkin.

Ollikaista ei vanhan messualueen tyhjät tontit häiritse, vaikka hän suhtautuukin myönteisesti siihen, että alue saisi uusia asukkaita

– Meillähän on sillä tavalla hyvä tuuri, että olemme siellä nurkassa, missä kaikki tontit ovat täynnä.

Vieressä asuvat Ollikaisen mukaan mukavat naapurit, ja ympäristö näyttää hyvältä viimeisteltyine pihoineen.

Lukas Pearsall

Asuntomessualueen pihoja on huollettu hyvin.
Asuntomessualueen pihoja on huollettu hyvin.

Lähistöltä löytyy kaikki tarpeellinen

Asuntomessualueella perheensä kanssa asuva Pekko Parviainen kehuu aluetta siitä, että ympärillä on luontoa ja alue on rauhallinen. Hän pitää myös vanhoista punatiilisistä taloista, joihin nivoutuu paljon alueen historiaa.

Parviaisen mukaan lähistöltä löytyy kaikki tarvittava.

– Siellähän on kirjastot, leikkipuistot ja kaupat.

Se on erikoista, että kaikki moikkaavat toisiaan pururadalla kävellessä. Ihan vieraita ihmisiä, mutta silti heille moikataan. Kaikki myös hymyilevät. — Pekko Parviainen

Hän kehuu myös hyvää grilliä Korian keskustassa. Mitään sellaista ei tarvita, mikä täytyisi olla alueen välittömässä läheisyydessä.

Parviainen sanoo, että Koriaa voi kehua aiheesta, sillä kaupunginosa on täyttänyt hänen odotuksensa. Hän kertoo, että lapset ovat saaneet kavereita ja kaikki ovat viihtyneet hyvin. Myös naapureiden kanssa on vietetty aikaa.

– Se on erikoista, että kaikki moikkaavat toisiaan pururadalla kävellessä. Ihan vieraita ihmisiä, mutta silti heille moikataan. Kaikki myös hymyilevät.

Noora Vilamaa

Suvi ja Pekko Parviainen odottivat viime kesänä kodiksi asettumista. Pekko Parviainen kertoo, että alueella on viihdytty hyvin.
Suvi ja Pekko Parviainen odottivat viime kesänä kodiksi asettumista. Pekko Parviainen kertoo, että alueella on viihdytty hyvin.

Vuosi sitten oli kiireistä

Parviaiset on kutsuttu tämän vuoden Tuusulan asuntomessuille, mutta tapahtumaan meno ei ole vielä varmaa.

– Riippuu kesälomasuunnitelmista. Onhan se kiva nähdä, miten muut ajattelevat asioista, mutta olemme täysin tyytyväisiä kaikkiin ratkaisuihin, mitä olemme itse talossa tehneet.

Tuusulan messut tuovat Parviaiselle mieleen vuoden takaiset kiireiset tunnelmat.

– Onneksi enää ei ole kiire. On saatu rauhassa jatkaa keskenjäänyttä pihaprojektia hiljalleen.

Parviainen kertoi aiemmin Kouvolan Sanomille, että messujen jälkeen lattian parketteja täytyi vaihtaa ja portaiden kaiteita maalata. Muita suurempia muutoksia ei hänen mukaansa tapahtuman jälkeen tehty.

Lukas Pearsall

Tuusulan messuilla vierailu on jo Kukkosen ja Inkisen suunnitelmissa. Inkinen sanoo katselleensa netistä kohteita etukäteen.
Tuusulan messuilla vierailu on jo Kukkosen ja Inkisen suunnitelmissa. Inkinen sanoo katselleensa netistä kohteita etukäteen.

Lähinaapureina samanhenkisiä ihmisiä

Myös Tuomas Kukkonen ja Saila Inkinen kehuvat asuinaluetta viihtyisäksi, sillä luonto pääsee lähelle.

– Tässä ollaan kuin kesämökillä, on rauhallista, Kukkonen toteaa.

Kukkonen kertoo että kotiutuminen alueelle on onnistunut hyvin. Vaikka messujen aikana talossa vieraili tuhansia ihmisiä ja aluksi koti tuntui joltain muulta kuin omalta, on asuminen alkanut tuntumaan vähitellen hyvältä.

Messujen jälkeen ei täytynyt muuttaa tai korjata mitään.

– Mitään ei maalattu tai paikattu, tietysti paljon siivottiin.

Joen rannassa olevat tontit täyttyivät, mutta toisella puolella aluetta vapaita tontteja sen sijaan löytyy.

– Toinen puoli on jäänyt vähän kesken, sinne mahtuisi vielä kymmenkunta taloa, Kukkonen sanoo.

Kukkosen mukaan naapurien samanlaiset kokemukset messuhankkeesta ovat auttaneet luomaan naapurustoon oman yhteisön.

Hänen mukaansa on hyvä, että lähinaapureiksi on tullut samanhenkisiä ihmisiä, joiden kanssa on yhdistävä tekijä.

Luetuimmat