SuosittelemmeKouvolalaiset kauppiaat turvasivat lähilihan saannin ostamalla teurastamon

Kouvolassa tunkeuduttu useille kotipihoille, kaikissa tapauksissa tekijöitä on kaksi — "Aika häijyltä tuntuu, että samaan aikaan kun täällä nukutaan, niin takapihalla hiivitään ja remutaan"

Myllykoskella omakotitalon ulkovajaan oli murtauduttu kotiväen nukkuessa, Valkealassa oli tutkittu mökin pihaa. Poliisi toivoo ilmoituksen aina, jos kotipihalla on käynyt kutsumattomia vieraita.

Tuntematon

Myllykoskelaismiehen omakotitalon ulkovarastoon murtauduttiin alkuviikosta. — Varkailla on ollut kättä pidempää mukana. Salpalukko oli väännetty aivan mutkalle, mies kertoo. Varkaiden jäljet näkyvät selvästi hangessa. Kuvakaappaus on Facebookista.
Myllykoskelaismiehen omakotitalon ulkovarastoon murtauduttiin alkuviikosta. — Varkailla on ollut kättä pidempää mukana. Salpalukko oli väännetty aivan mutkalle, mies kertoo. Varkaiden jäljet näkyvät selvästi hangessa. Kuvakaappaus on Facebookista.

Valkealalaista Marja Hyttiä suututtaa. Kaksi tuntematonta henkilöä oli käynyt hiiviskelemässä hänen perheensä mökin pihalla viime viikonloppuna. Kahdet kengänjäljet kiersivät koko pihan.

— Pihassa näkyivät isot Sievin turvakengän jäljet sekä pienemmät lenkkarin jäljet.

Poliisille täytyy antaa täydet pisteet. He tulivat nopeasti.

Hytin mökki sijaitsee Toikkalassa. Hänen mukaansa perhe käy mökillä lähes joka päivä.

Hiipparit jättäneet liiterin ja traktorin ovet auki

Hytin isä huomasi kutsumattomien vierailijoiden käynnin sunnuntaiaamuna. Liiterin ovi oli ollut selkosen selällään.

— Ikkunoista oli kurkittu sisään ja ovia käyty kokeilemassa. Jäljet johtivat myös pihan perällä olevalle pressutallille, jossa pidetään traktoria, Marja Hytti kertoo.

Traktorin ovet olivat auki, mutta mitään ei ollut viety. Hytti ei ilmoittanut tapahtuneesta poliisille.

Murtovarkaat iskivät yöllä kotipihaan

Myllykosken keskustassa asuva mies sen sijaan soitti poliisille heti tiistaiaamuna huomattuaan, että heidän omakotitalonsa pihalla on käyty. Jalanjäljet näkyivät selvästi, ja mies huomasi, että ulkovajan salpalukko on murrettu. Pihaa kiersivät kahden ihmisen jäljet.

— Poliisille täytyy antaa täydet pisteet. He tulivat nopeasti, mies kehuu.

Hänen mukaansa ulkovajasta oli maanantain ja tiistain välisenä yönä anastettu alumiiniset niveltikkaat.

— Minä en jaksa niitä kovin pitkälle kantaa yksin. Varkailla on täytynyt olla auto mukanaan.

Poliisille aina ilmoitus

Rikosylikomisario Juha Junkkari Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta vahvistaa, että asiasta on tehty rikosilmoitus.

Junkkarin mukaan tapaukset kuulostavat siltä, että hiiviskelijät etsivät jotakin anastettavaa. Hänen mukaansa on poikkeuksellista, että varkaat tunkeutuisivat sisälle asuintaloon silloin, kun kotiväki on paikalla.

Junkkari toivoo, että poliisille tehtäisiin aina ilmoitus, jos kotipihaan on tunkeuduttu.

— Ilmoituskynnys poliisille on jostain syystä noussut. Poliisin on hyvä tietää, mitä kaupungissa tapahtuu. Mitä enemmän ilmoituksia tulee esimerkiksi oudoista kulkijoista, sitä paremmin poliisi pystyy tapauksia selvittämään.

Epäilyttävä valkoinen pakettiauto

Hytin mukaan heidän mökkinaapurinsa olivat havainneet tuntemattoman valkoisen pakettiauton alueella. Viime keskiviikkona epäilyttävä pakettiauto liikkui myös Elimäen Soiniityllä. Omakotitalossa asuva elimäkeläisnainen huomasi pihaan kurvanneen mieskaksikon, koska perheen koira alkoi haukkua.

— He ajoivat aivan rapun eteen. Näin, kuinka kaksikko tutki omasta autostaan käsin meidän autoamme, nainen kertoo.

Hänen mukaansa toinen miehistä tuli koputtamatta sisään taloon.

— Olin tullut onneksi hetkeä aiemmin töistä.

Mies kertoi kauppaavansa mattoja ja koreja. Naisen mukaan miehet poistuivat mukisematta, kun hän ilmoitti, ettei osta mitään.

"Yksityisyyttä on loukattu"

Myllykoskelaismies ei tunkeutujia säikähtänyt, mutta olo on epämiellyttävä. Hän ei halua nimeään julki.

— Aika häijyltä tuntuu, että samaan aikaan kun täällä nukutaan, niin takapihalla hiivitään ja remutaan. Meidän yksityisyyttä on törkeästi loukattu.

Saman tunteen jakaa myös Hytti.

— Kamalan ilkeä tunne, kun joku ventovieras on käynyt tonkimassa ja raplaamassa paikkoja omalla tontilla.

Uutista päivitetty kello 17.18. Omakotitalon ulkovajaan murtauduttiin Myllykoskella eikä Elimäellä, kuten uutisessa aiemmin luki.

Uusimmat uutiset