Kouvolaan tultiin isänpäivälounaalle kauempaakin – "Parasta isyydessä on rakastaa ja suojella lapsia"

Isänpäivää vietetään kerran vuodessa. Isä on silti isä 365 päivää vuodessa.

Jussi Lopperi

Pyhtääläinen Miika Jormakka tuli perheensä kanssa isänpäivälounaalle Kouvolan jäähallille. Pojat Peetu ja Iikka pitävät isän kanssa palloilusta, autonlaitosta ja legojen rakentelusta.
Pyhtääläinen Miika Jormakka tuli perheensä kanssa isänpäivälounaalle Kouvolan jäähallille. Pojat Peetu ja Iikka pitävät isän kanssa palloilusta, autonlaitosta ja legojen rakentelusta.

Pyhtääläinen isä Miika Jormakka tuli perheineen isänpäivälounaalle Kouvolan jäähallin Orpe-klubille. Hän tiivistää isyyden merkityksen kolmeen avainkohtaan.

– Minulle isyys merkitsee perhettä, rakkautta ja sitä, että voi suojella lapsia.

Tuore KooKoon osaomistaja osti KooKoo oy:n taannoisessa osakeannissa jonkin verran yhtiön osakkeita, ja sai tiedon jäähallille järjestetystä isänpäivälounaasta. Perhe ajoi siksi Pyhtäältä Kouvolaan isänpäivän viettoon.

Asiakasmäärältään väljässä ravintolassa isä-Miikan lisäksi samassa pöydässä istuivat pojat Peetu Jormakka, 4, ja Iikka Jormakka, 2, sekä heidän äitinsä Emmi Korhonen.

Autojen laittoa harrastava Miika Jormakka touhuaa poikiensa kanssa paljon palloilun parissa.

– Sen lisäksi rakentelemme paljon legoilla ja askartelemme autotallissa.

Kouvolan jäähallin Orpe-klubin ravintolapäällikkö Erkki Syrjänen sanoi sunnuntaina, että ravintolaan oli tullut jonkin verran varauksia, vaikka korona-aika oli selvästi vähentänyt isänpäivälounaiden kysyntää. Viime vuonna isänpäivälounaalla jäähallissa kävi 350 ruokailijaa, hän kertoi.

– Meillä oli tiloja varattu myös aitioihin. Salista on vähennetty pöytäpaikkoja väljyyden turvaamiseksi. Lisäksi olemme kasvattaneet aukioloaikaa tunnilla molemmista päistä.

Jussi Lopperi

Henry Tuomiselle isyys merkitsee muun muassa vastuunkantamista. Tuominen antoi vauhtia sunnuntaina Aatu Lampirannalle.  Miia Lampiranta puolestaan keinutti Mimi Ovaskaa.
Henry Tuomiselle isyys merkitsee muun muassa vastuunkantamista. Tuominen antoi vauhtia sunnuntaina Aatu Lampirannalle. Miia Lampiranta puolestaan keinutti Mimi Ovaskaa.

Keltakankaan ABC:n leikkipaikalla oli uusioperhe isänpäivää juhlimassa.

Turusta kotoisin oleva Henry Tuominen on kolmevuotiaan Mimi Ovaskan isä. Mukana ovat myös hänen nykyinen kumppaninsa Miia Lampiranta ja hänen poikansa Aatu Lampiranta.

Tuominen sanoo, että isänpäivääkin vietetään lasten ehdoilla leikkien ja yhdessäolon merkeissä.

Hänelle isyys merkitsee vastuunkantamista ja muista huolehtimista. Uusioperhekuvioon on ollut helppo sopeutua, Tuominen kertoo.

– Kun asiat ovat kunnossa, isyydessäkään ei mikään rasita.

Jussi Lopperi

Keltakankaalla asuvat isä ja poika Paavo (vasemmalla) ja Niko Anttila suhtautuvat isyyteen mutkattomasti.
Keltakankaalla asuvat isä ja poika Paavo (vasemmalla) ja Niko Anttila suhtautuvat isyyteen mutkattomasti.

Keltakankaalla asuvat Paavo ja Aija Anttila sekä heidän poikansa Niko Anttila nauttivat perinteistä isänpäivälounasta ABC:llä. Anttiloiden Lahdessa asuva tytär oli lähettänyt terveiset isälleen puhelimitse.

Paavo Anttila katsoo isyyttään taaksepäin hyvillä mielin, vaikka välillä kolmivuorotyö vei paljon aikaa ja vähensi perheen parissa olemista.

– Isyys ei ole itsestäänselvyys, mutta eihän voi olla isä ilman, että on lapsia. He ovat tärkeimpiä.