Edes jalkavaivaisen kapteenin Anssi Lammilan viime hetken poisjäänti ei sotkenut KPL:n konsepteja moninkertaista Suomen mestaria Sotkamon Jymyä vastaan — KPL on voittanut nyt kaikki päävastustajansa

Jussi Lopperi

Teemu Nurmio syöksyi KPL:lle kaksi juoksua Jymyä vastaan. Kaksi juoksua toi myös kotipesän kaarella piikkariensa nauhoja kiristävä Matti Saukko.
Teemu Nurmio syöksyi KPL:lle kaksi juoksua Jymyä vastaan. Kaksi juoksua toi myös kotipesän kaarella piikkariensa nauhoja kiristävä Matti Saukko.

Jussi Lopperi

KPL:n sieppari Sasu Toikka tuuletti onnistunutta ulkopelisuoritusta.
KPL:n sieppari Sasu Toikka tuuletti onnistunutta ulkopelisuoritusta.

Jussi Lopperi

KPL:n päävaihtaja Juho Hacklin (ykkös- ja kakkosvaihdot 9/9) sulki Jymy-lukkari Toni Kohosen metkut rintataskuunsa ja mätti vaihtotilanteissa pomppolyöntiä ruutuun erehtymättömästi.
KPL:n päävaihtaja Juho Hacklin (ykkös- ja kakkosvaihdot 9/9) sulki Jymy-lukkari Toni Kohosen metkut rintataskuunsa ja mätti vaihtotilanteissa pomppolyöntiä ruutuun erehtymättömästi.

Kouvolan Pallonlyöjien tämänkautinen edustusjoukkue on kovaa tekoa sekä henkisesti että fyysisesti.

Se ei ole moksiskaan edes viime hetken kokoonpanomuutoksista. KPL oli hävinnyt Superpesiksessä neljä kertaa peräkkäin moninkertaiselle Suomen mestarille Sotkamon Jymylle, mutta perjantai-iltana Kouvolan pesäpallostadionilla kotijoukkue palkitsi kauden ennätysyleisönsä (2612) vakuuttavalla 2—0 (5—2, 4—2) -voitolla.

Juhannustauolle saunaillan kautta suunnannut KPL voitti Superpesiksen kevätpuoliskolla kaikki päävastustajansa, eli Vimpelin Vedon, Jymyn ja Joensuun Mailan. Juuri tämä kolmikko oli viime syksynä kunniataulukossa neljänneksi jääneen KPL:n edellä. Runkosarjaottelut ovat tunnetusti eri maailma kuin syksyn pudotuspelit, mutta viimeistään nyt kriittisimpienkin analyytikkojen on tunnustettava, että KPL:n tavoitteekseen asettama Suomen mestaruus ei ole haihattelua.

KPL on ottanut kotivoittonsa kuuden viime kauden loppuottelijoista Jymystä ja Vedosta erittäin hallitulla ja varmaotteisella pelaamisella. Kevätkaudella kaikki seitsemän kotiotteluaan ilman ainoatakaan jaksotappiota voittanut KPL saa välitodistukseensa sanallisessa arvioinnissa

hyvä plus

.

Erinomainen miinus

ei jää kauas, mutta ero tulee kolmesta peräkkäisestä köyhästä vierasottelusta.

Lammila jäi pois vain puolitoista tuntia ennen ottelua

Jalkavaivaisen kapteenin Anssi Lammilan poisjäänti Jymy-ottelun kokoonpanosta varmistui vasta puolitoista tuntia ennen hutunkeittoa. Oma kasvatti Joona Mäkelä, 20, teki ensiesiintymisensä pääsarjatasolla tyylikkäästi jokerina kahdella kärkilyönnillä. Mäkelän ennakkoluuloton kotiutusyritys oli jopa tuottaa juoksun.

Pelinjohtaja Eero Pitkänen ei luonnollisestikaan halunnut rikkoa hyvin koko alkukauden toiminutta ulkopelikoostumusta Lammilan poissaolon takia. Polttolinjapelaaja Matti Saukko siirtyi jokeriosastolta luontevasti ulkokentälle, jossa Valentin Ikonen otti kolmostilanteissa Lammilan tontin hoitaakseen. Teemu Nurmio taas nostettiin jokerin roolista lyöntijärjestykseen Lammilan tilalle numeroksi kaksi, koska Nurmiolla on tehtävästä kokemusta.

— Nollatilanne piti meillä hyvin. Sisäpelissä kotiutimme hyvin, ja etenijät juoksivat muutaman pinnan hienosti, Pitkänen kiteytti ratkaisun.

Saukon, Nurmion ja ottelun alla liikutellussa palapelissä etenijäjokeriksi siirretyn Tommi Mäentaustan nopeus oli valttia avausjaksolla Juha Korhosen, Janne Kivipellon ja Toni Laakson lyömissä juoksuissa. Varsinkin Laakson kakkosrajanäpyllä 4—2-juoksun tuoneen Nurmion suoritus oli rautaisa, sillä hän oli joutunut laittomien lyöntien takia kelaamaan edestakaisin 40 metrin pituisella kotipolulla.

Kivipelto loistaa lukkarina, Hacklin takoo pomppoa ruutuun

Loistavasti ottelusta toiseen lukkaroivan Kivipellon johdolla KPL jätti Jymyn kolmessa vuorossa kokonaan ilman kolmostilannetta. Omassa sisäpelissään KPL jauhoi tilannetta kaikissa seitsemässä vuorossa.

Saukko (kentällemenot 6/8), Nurmio ja Mäentausta toivat kukin kaksi juoksua. Kahdesti kotipesään ennätti myös päävaihtaja Juho Hacklin (ykkös- ja kakkosvaihdot 9/9), joka sulki Jymy-lukkari Toni Kohosen metkut rintataskuunsa ja mätti vaihtotilanteissa pomppolyöntiä ruutuun erehtymättömästi.

— Kyllähän Koden (Kohonen) syötöistä on vaikea lyödä pomppua, mutta Kouvolassa kenttä on niin kova, että lyöntiä ei tarvitse tähdätä aivan rajaan. Siksi täällä ei ole lukkarilla helpot oltavat, Hacklin heitti.

Neljän päivän aikana kolme vierasottelua pelaava Jymy konttasi myös torstaina Joensuussa. Kiinniottovirheet, harhaheitot ja ykköspalot eivät ole totuttua kainuulaista tekemistä, mutta ne eivät myöskään vähennä KPL:n voiton arvoa.

— Kaveri aloitti pelin hyvin, mutta sitten he auttoivat meitä kyllä yllättävän paljon, Pitkänen tunnusti.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.