Kouvola pienentää tämän vuoden investointejaan — Sarkolan ja Valkealan koulujen rakennuskulut siirtyvät tuleville vuosille

Lumikki Haaja

Sarkolan koulu on keikkunut jo vuosia Kouvolan peruskorjattavien koulujen listalla. Nyt paikalle suunnitellaan uudisrakennusta. Arkistokuva on vuodelta 2013.
Sarkolan koulu on keikkunut jo vuosia Kouvolan peruskorjattavien koulujen listalla. Nyt paikalle suunnitellaan uudisrakennusta. Arkistokuva on vuodelta 2013.

Kouvolan rakennusinvestointien muutokset vaikuttavat kaupungin tämän vuoden talousarvioon.

Kouvolan kaupunginhallitus päätti maanantai-iltana esittää valtuustolle, että valtuusto hyväksyy tälle vuodelle 800 000 euron lisäinvestoinnit. Toisaalta vuoden 2017 investointimenoja vähennetään 3,75 miljoonaa euroa. Menot siirtyvät tuleville vuosille.

Yhteiskoulun laajennukseen kaupunki tarvitsee 650 000 euroa lisää. Hankkeen kokonaiskustannuksen arvioidaan olevan nyt 6,1 miljoonaa euroa. Aiemmin arvio oli 5,8 miljoonaa, lisäksi kalusteisiin varattiin 150 000 euroa.

Rakennuttajapäällikkö Katja Aholan mukaan hinta on noussut ennakoitua suurempien lisä- ja muutostöiden vuoksi. Esimerkiksi alapohjan alta löytyi kalliopintaa, jota piti louhia. Lisäksi keittiön ja ruokailusalin välipohjan välistä löytyneet purut ja rakennusjätteet piti poistaa. Myös sähkötöitä tuli arvioitua enemmän.

Sarkolan koulun suunnittelu venynyt

Sarkolan koulun peruskorjaukseen oli varattu tälle vuodelle 300 000 euroa. Kaupunginhallitus esittää, että varausta pienennetään 150 000 euroon. Syynä on se, että koulun hankesuunnitelmavaihe on venynyt.

Peruskorjauksen alkuperäinen kokonaiskustannusarvio on ollut 10,3 miljoonaa euroa. Tällä hetkellä kustannusarvio on 13 miljoonaa euroa.

Lehtomäkeen nouseva uusi päiväkoti korvaa kaksi vanhaa

Lehtomäkeen rakennettavaan uuteen päiväkotiin kaupunginhallitus esittää tälle vuodelle 150 000 euroa. Suursuon ja Utunmäen päiväkoteja ei peruskorjata, vaan ne korvataan yhdellä uudella päiväkodilla. Sen kustannusarvio on 3,2 miljoonaa euroa.

Päiväkoti rakennetaan Suursuon päiväkodin tontille. Kaupungin mukaan päiväkodin perustukset tehdään keväällä 2018, mutta elementtirakentaminen voidaan aloittaa jo tänä vuonna.

Valtuustolle ehdotetaan, että Utunmäen päiväkodin remonttia varten talousarvioon varatut 1,3 miljoonaa euroa poistetaan budjetista.

Valkealan yhtenäiskoulua suunnitellaan uusiksi

Valkealan yhtenäiskoululle tälle vuodelle varatuista 2,5 miljoonasta eurosta ehdotetaan vähennettäväksi 2,3 miljoonaa euroa. Muutos johtuu siitä, että alkuvuonna aloitettu hankesuunnittelu peruttiin ja aloitettiin nyt syksyllä uudelleen.

Yhtenäiskoulun kokonaiskustannusarvio on tällä hetkellä 25 miljoonaa euroa. Alun perin kustannusarvio oli 13 miljoonaa euroa, mutta hankkeen koko on kasvanut. Uudisrakennukseen suunnitellaan nyt ala- ja yläkoulua, päiväkotia, kirjastoa, nuorisopalveluja ja perhekeskusta, jonka sisällä toimii neuvola.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.