Kymiringin Moto GP -kilpailuihin myytiin ensimmäisenä päivänä 7 000 lippua

10 000 hengen fanikatsomoihin tarkoitetut liput myydään suoraan kansainvälisille faniklubeille.

Katja Juurikko

Kymiringillä järjestettiin Moto GP:n testiajot viime elokuussa.
Kymiringillä järjestettiin Moto GP:n testiajot viime elokuussa.

Iitin Kymiringillä heinäkuussa järjestettävien Moto GP -osakilpailujen lipunmyynti on lähtenyt hyvin käyntiin. Liput tulivat saataville tiistaina kello 12, ja kello 20:een mennessä oli myyty noin 7 000 peruslippua ja 800 VIP-pakettia.

Kolmepäiväiset kilpailut pidetään viikonvaihteessa 10.—12.7.2020. Perjantaina ohjelmassa ovat vapaat harjoitukset, lauantaina kaikkien luokkien aika-ajot ja sunnuntaina varsinaiset MM-kilpailut.

— Kolmen päivän lippupaketteja on myyty paljon, mutta pääpaino on ollut yksittäisissä sunnuntailipuissa. Emme ole vielä tehneet analyysia siitä, mistä maista ostajat ovat kotoisin. Odotamme paikalle suomalaisten fanien lisäksi kisaturisteja erityisesti Venäjältä, Baltiasta ja Pohjoismaista, Lahti Eventsin toimitusjohtaja Emilia Mäki sanoo.

Mäen mukaan Kymiringillä on peruslipun ostajille yhteensä 65 000 istuma- ja seisomapaikkaa, mutta niiden määrää voi tarvittaessa lisätä. VIP-paketteja on myynnissä 3 000 jokaiselle päivälle.

Paikalle rakennetaan lisäksi kolme fanikatsomoa, joihin tulee yhteensä 10 000 istumapaikkaa. Niiden liput eivät tule yleiseen myyntiin, vaan ne myydään suoraan faniklubeille eri puolilla maailmaa.

Kymiringin radalla ajetaan luokat Moto GP, Moto 2 ja Moto 3. Moto E -sarja vahvistetaan myöhemmin.

Tapahtumayhtiö Lahti Events vastaa osakilpailun oheisohjelmasta ja rataosuuksien ympärille rakentuvasta tapahtuma-alueesta sekä tapahtuman myynnistä ja markkinoinnista. Yhtiö suunnittelee tapahtumaa yhteistyössä ratayhtiö Kymiring oy:n ja Suomen Moottoriliiton kanssa.

Luetuimmat