Kouvolan seurakunnissa uusia koronarajoituksia loppuvuodeksi: Perhejuhlia suositellaan siirrettävän ensi vuoteen mahdollisuuksien mukaan

Vain hautajaisissa voidaan joustaa 10 hengen maksimimäärästä. Kastetilaisuus voidaan järjestää ilman kummeja.

Katja Juurikko

Kouvolan seurakunnissa uusia koronarajoituksia loppuvuodeksi: Perhejuhlia suositellaan siirrettävän ensi vuoteen mahdollisuuksien mukaan

Koronarajoitukset tuovat muutoksia Kouvolan seurakuntien toimintaan loppuvuoden ajaksi.

Kirkollisissa toimituksissa suosituksena on, että paikalla on enintään kymmenen henkilöä, seurakunnan työntekijät mukaan lukien.

Hautajaisissa voivat olla läsnä vain vainajan kaikkein lähimmät omaiset. Hautajaisissa paikalla olevien henkilöiden määrä voi ylittää annetun kymmenen henkilön rajan, jos lähiomaisia on enemmän.

Kouvolan seurakuntayhtymän tiistaina julkaisemassa tiedotteessa toivotaan, että loppuvuodelle aiottuja kirkollisia perhejuhlia, kuten ristiäisiä ja häitä, siirrettäisiin mahdollisuuksien mukaan myöhempään ajankohtaan. Kasteen voi toimittaa perhepiirissä myös ilman kummien läsnäoloa.

Alakoululaisten iltapäiväkerhoja jatketaan

Seurakunnan konsertit ja tapahtumat sekä koululaisten, nuorten ja aikuisten pienryhmätoiminta jäävät Kouvolassa tauolle ainakin vuoden loppuun.

Alakoululaisten iltapäiväkerhoja jatketaan, koska niissä toimitaan Kouvolan kaupungin perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen linjausten ja ohjeiden mukaisesti.

Osa kirkoista on avoinna hiljentymistä, rukousta ja keskusteluapua varten. Tietoa niiden aukioloajoista saa Kouvolan seurakuntayhtymän nettisivuilta.

Seurakuntatoimisto osin avoinna

Kouvolan seurakuntien seurakuntatoimistojen asiakaspalvelun työntekijät ja seurakunnan muut työntekijät tavoittaa puhelimitse ja sähköpostitse.

Kirkollisten toimitusten varausten asiakaspalvelu sekä hautaus- ja puistopalvelujen toimisto palvelevat asiakkaita Kouvolan seurakuntakeskuksella turvaohjeita noudattaen.

Diakoniatyö on avoinna alueen asukkaita varten ja toimii turvaohjeita noudattaen. Apua tarvitsevien kouvolalaisten toivotaan ottavan yhteyttä kotiseurakunnan diakoniatyöhön. Jouluapua jaetaan suunnitellusti, mutta diakonian yhteisruokailuja ei järjestetä.

Kirkon keskusteluavun palveleva puhelin ja chat ovat toiminnassa.

Jumalanpalvelukset Youtubeen

Sunnuntaijumalanpalveluksia välitetään seurakuntalaisille Youtube-kanavan kautta ja seurakuntien omien sosiaalisten kanavien kautta Kouvolan eri kirkoista.

Seurakunnissa pohditaan mahdollisuutta järjestää hartaustilaisuuksia ulkona 20. joulukuuta alkaen.

Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksia ei tänä vuonna järjestetä. Joululauluja lauletaan kanttorien ja kuorojen joululauluvideon kautta.

Joululaulutallenne julkaistaan 7. joulukuuta seurakuntien Youtube-kanavalla. Seurakuntalaisten iloksi Kouvolan seurakuntien Facebook-sivuilla on joulun alla seurakuntien yhteinen somejoulukalenteri.

Uusimmat uutiset