Kouvola vuokraa Vainiolankujalta Kuusankoskelta tyhjän tontin Hoivatilat oyj:lle – Tontille suunnitteilla yksityisen palveluntuottajan hoivakiinteistö

Hoivatilat toteuttaa kiinteistöhankkeita varhaiskasvatuksen ja hoivapalvelujen tarpeisiin. Ratamon Attendon Kurjenmiekka on kohta valmis ja Kuusaalle on tarkoitus aloittaa uutta.

Katja Juurikko

Vuokrattu alue sijaitsee Vainiolankujan päässä tyhjällä tontilla Kuusankoskella.
Vuokrattu alue sijaitsee Vainiolankujan päässä tyhjällä tontilla Kuusankoskella.

Hoivatilat oyj aikoo rakentaa vuokraamalleen tontille Kuusankosken Vainiolankujalle hoivakodin yksityisen toimijan käyttöön.

Näin kertoo Kouvolan kaupungingeodeetti Sami Suoknuuti.

Tontin pinta-ala on 7 175 neliömetriä ja Hoivatilojen kaupungille maksama vuosivuokra on 3 766,50 euroa.

Kaupunki osti tontin Kouvolan seurakuntayhtymältä viime joulukuussa 40 000 eurolla.

Suoknuutin mukaan kyseessä on korvaava järjestely viime vuonna vastustusta herättäneelle suunnitelmalle rakentaa hoivakoti Kuusankosken Nikkarin kentälle, joka sijaitsee Kymiyhtiön entisen ammattikoulun lähellä. Nykyään siellä toimivat muun muassa Steiner-koulu ja Ekholmintien päiväkoti ja Svenska lekskolan.

Kouvolan kaupunki on teknisen lautakunnan esityslistan mukaan tehnyt päätöksen vuokrata tontti Hoivatilat oyj:lle.

Suoknuutin mukaan nyt vuokrattu tyhjä tontti sijaitsee Kuusankoskella Lassilanpellontien lähistöllä osoitteessa Vainiolankuja 6, eikä kaupungilla ollut estettä vuokrata sitä.

Viranhaltijapäätöksen mukaan Hoivatiloilla on päätökseen liittyen oikeus kustannuksellaan hakea kohteelle rakentamisen edellyttämiä lupia. Päätöksessä todetaan, että rakennuslupaprosessi on valmisteluvaiheessa. Tontille on laadittu suunnitelmat yksityisen palveluntuottajan käyttöön tulevasta hoivakiinteistöstä.

Katja Juurikko

Hoivatilat oyj vuokrasi Kouvolan kaupungilta tontin Kuusankoskelta. Yritys hallinnoi päiväkoti- ja hoivapalvelukiinteistöjä eri puolilla Suomea.
Hoivatilat oyj vuokrasi Kouvolan kaupungilta tontin Kuusankoskelta. Yritys hallinnoi päiväkoti- ja hoivapalvelukiinteistöjä eri puolilla Suomea.

Yrityksellä entuudestaan useita kiinteistöjä Kouvolassa

Hoivatilojen asiakkuuspäällikön Jussi Vikmanin mukaan Hoivatilat on valtakunnallisesti toimiva kiinteistöomistamiseen erikoistunut yritys. Hänen mukaansa nyt vuokratulle tontille on tarkoitus rakentaa yksityiselle palveluntarjoajalle kiinteistö, mutta yksityiskohtia hän ei vielä voi kertoa.

– Toteutamme varhaiskasvatuksen ja hoivan kiinteistöhankkeita. Vastaamme hankkeiden suunnittelusta, rakennuttamisesta sekä rahoittamisesta. Rakennutamme kiinteistöt omaan taseeseemme ja tällä hetkellä omistamiemme kiinteistöjen arvo on yli 600 miljoonaa euroa.

Vikman kertoo, että Hoivatiloilla on Kouvolassa entuudestaan useita kiinteistöjä. Niitä ovat muun muassa Norlandian päiväkotikiinteistö Pappilantiellä, Pilke Päiväkotien päiväkoti Kaartokujalla sekä Attendon hoivakodit Vinttikaivontiellä ja Ruskeasuonkadulla.

– Hoivatilat toteuttaa kiinteistöhankkeita sekä julkisen että yksityisen sektorin tarpeisiin. Uudisrakennushankkeet pohjautuvat aina kunnan palvelutarpeeseen, Vikman sanoo.

Kouvolaan on rakenteilla toinenkin uusi hoivakoti. Sen on tarkoitus valmistua marraskuussa.

Ratamokeskuksen vieressä sijaitsevan, Attendon käyttöön tulevan uuden hoivakodin rakennustyöt ovat edenneet jotakuinkin aikataulussa, Attendon aluejohtaja Simo Saaranen kertoo.

– Alkuvaiheessa oli pieniä viivästyksiä, mutta ne on kiritty kiinni.

Kurjenmiekan avajaisia on tarkoitus viettää loppuvuodesta. Rakennuksen pitäisi olla valmis marraskuussa.

Ensimmäiset asukkaat saattavat päästä viettämään joulua 2020 uusiin asuntoihin.

– Aloitamme pian mainoskampanjan asuntojen täyttämiseksi, Saaranen sanoo.

Hänen mukaansa Kouvolan keskustan Kurjenmiekkaan tulee 40 asukaspaikkaa vaihtelevaa tukea tarvitseville ja 20 hoivapaikkaa tehostetun tuen piirissä oleville.

Saaranen sanoo, että vaihtelevan tuen ja tehostetun tuen suurin ero on yöhoidon saatavuudessa.

Uusimmat uutiset