Kouvojen Kaunisto nauttii paineista

Jussi lopperi

Kouvojen kapteeni Ville Kaunisto iskee tarpeen vaatiessa ”hatun naulaan.”

Kevät on ihanaa aikaa.

— No, onhan se. Tiedän kyllä, että kesäloma on pitkä, kun sen aikaisin keväällä aloittaa, Kouvojen korisliigajoukkueen kapteeni Ville Kaunisto sanoo.

Kaunisto tietää, mistä puhuu. Hän viittaa kahteen edelliseen liigakauteen, joilla kouvolalaisjoukkueen matka päättyi kahdesti puolivälierissä Loimaan Bisonsia vastaan.

— Runkosarja on tietyllä tavalla paineetonta pelaamista. Kevään mittaan paineet otteluissa kasvavat ja niistähän urheilijan pitää nauttia.

Ja ammattiurheilija Ville Kaunisto nauttii. Hän puhuu yhtäläisyyksistä kahden eri joukkueen välillä.

— Tässä joukkueessa on jotain samanlaista kuin kauden 2003—2004 Kouvojen mestarijoukkueessa. Siis muutakin kuin sopiva sekoitus nuoruutta, kokemusta ja päteviä amerikkalaispelaajia, Kaunisto sanoo.

Kouvot taistelee tiukasti jopa runkosarjan kakkossijasta yhdessä Kauhajoen Karhun ja Loimaan Bisonsin kanssa. Kolmikko on viisi kierrosta ennen loppua tasapisteissä.

— Onhan tämä mahtava tilanne päästä pelaamaan kauden toistaiseksi tärkeintä ottelua mahtavan kotiyleisön edessä, Kaunisto viittaa Kouvojen ja Karhun takuulla kiihkeään perjantai-illan koitokseen.

— Karhu on käsittääkseni ollut hieman epämääräisessä tilassa. Heillä on ollut omat ongelmansa niin kuin kaikilla muillakin joukkueilla.

— Yhdessätekeminen on avainasia. Se on yksi lysti vaikka kentällä painaisi 110-prosenttisesti, jos asioita ei tehdä yhdessä, Kaunisto muistuttaa. | JUHA VESALA

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.