Teinitytölle ehdollista kouvolalaisen koulukodin ohjaajien pahoinpitelyistä — Tyttö oli käynyt ohjaajan kimppuun talon edessä ja riehunut sisätiloissa

Tyttö oli tekojen aikaan 15-vuotias.

Moises Garibay

Teinitytölle ehdollista kouvolalaisen koulukodin ohjaajien pahoinpitelyistä — Tyttö oli käynyt ohjaajan kimppuun talon edessä ja riehunut sisätiloissa

Teini-ikäinen tyttö on tuomittu Kymenlaakson käräjäoikeudessa ehdolliseen vankeuteen pahoinpitelyistä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Teot ovat tapahtuneet Kouvolassa sijaitsevassa koulukodissa keväällä. Tyttö oli tekojen aikaan 15-vuotias.

Koulukodin ohjaaja oli maaliskuussa pyytänyt lenkillä ollutta tyttöä palaamaan koulukodille, jolloin tämä oli uhkaillut häntä hakkaamisella.

Ohjaajan palatessa koulukodille tyttö oli vastassa ja kävi hänen kimppuunsa. Hän oli potkinut ohjaajaa alavartaloon, lyönyt tätä nyrkillä päähän, repinyt hiuksista ja uhannut tappamisella. Kun muita ohjaajia tuli auttamaan, tyttö potkaisi yhtä heistä alavatsaan.

Tyttö myönsi oikeudessa kaiken muun paitsi tappouhkauksen. Paikalla olleet henkilöt kuitenkin kertoivat kuulleensa uhkauksen, eikä oikeus nähnyt syytä epäillä asiaa.

Pahoinpitelyn kohteeksi joutunut ohjaaja sai mustelmia ja ruhjeita ja häneltä lähti hiuksia. Hän joutui vammojen vuoksi syömään kipulääkkeitä kahden viikon ajan.

Huhtikuussa tyttö oli käyttäytynyt koulukodissa aggressiivisesti, jolloin ohjaajat olivat joutuneet pitämään häntä kiinni tilanteen hallitsemiseksi. Tyttö oli raapinut tai puristanut kynsillään kahta ohjaajaa niin, että nämä olivat saaneet verta vuotavia jälkiä käsiinsä. Lisäksi hän oli uhannut hakata yhden ohjaajista.

Toukokuussa ohjaajat joutuivat jälleen pitelemään tyttöä aggressiivisen käytöksen vuoksi. Hän oli rimpuillut voimakkaasti vastaan ja lyönyt yhtä ohjaajaa useita kertoja nyrkillä päähän ja raapaissut käsivarteen sekä repinyt toisen ohjaajan hiuksia.

Tyttöä syytettiin kummassakin tapauksessa virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta nuorena henkilönä. Huhtikuun tapauksessa aiheutetut vammat olivat kuitenkin niin vähäisiä, että oikeus lievensi rikosnimikkeen virkamiehen vastustamiseksi nuorena henkilönä.

Toukokuun tapauksessa tyttö kiisti lyöneensä ohjaajaa, mutta todisteiden perusteella oikeus katsoi, että näin oli tapahtunut.

Käräjäoikeus tuomitsi tytön kahdesta virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta nuorena henkilönä, yhdestä virkamiehen vastustamisesta nuorena henkilönä ja kahdesta pahoinpitelystä nuorena henkilönä viideksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen.

Lisäksi hänen on maksettava noin 530 euroa todistelukustannuksia ja maaliskuussa pahoinpidellylle ohjaajalle 300 euroa korvauksia ja noin 2 120 euroa oikeudenkäyntikuluja.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset