ABC-asemien myynti on kärsinyt kauppojen aukiolon vapautumisesta

Jussi lopperi

Viikon ympäri avoinna olevien ABC-asemien myynti on suoraan verrannollinen muiden kauppojen aukioloaikoihin.

Kaupan liiton selvityksen mukaan tammikuussa voimaan astunut lakimuutos on parantanut vähittäiskaupan myyntiä. Kouvolassa aukioloaikojen vapauttamista ovat hyödyntäneet erityisesti päivittäistavarakaupat.

Muutoksia aukioloajoissa on ollut pääasiassa Prismoissa ja S-marketeissa. Ne ovat aiempaa pidempään auki lauantaisin ja sunnuntaisin.

— Kokonaismyynti on kasvanut hieman, mutta suurta vaikutusta aukioloaikojen muutoksella ei ole ollut. Muiden kauppojen pidennetyt aukioloajat vähentävät taas ABC:n ja pienten kauppojen myyntiä, kertoo Kymen Seudun Osuuskaupan KSO:n päivittäis- ja käyttötavarakaupan kaupallinen johtaja Ari Hyytiä.

Kouvolan Lidl-myymälöissä aukioloaikojen vapautumista on hyödynnetty pääsiäisenä ja kesäkauden aikana. Pitkäperjantaina ja juhannuspäivänä myymälät olivat kiinni.

— Halusimme antaa kaikille työntekijöillemme mahdollisuuden viettää juhlapyhiä perhepiirissä, sanoo Kouvolan myymälöistä vastaava myyntipäällikkö Mikko Laanniemi.

Laanniemen mukaan asiakkaat ovat ottaneet pidemmät aukioloajat hyvin vastaan. Niiden vaikutusta myyntiin on kuitenkin tässä vaiheessa vaikea arvioida, sillä ne ovat olleet käytössä vasta vähän aikaa.

Juulia Järvenpää

Luetuimmat