Temosen Apulanta-elokuva poistuu Finnkinon elokuvateattereista, Kouvolassa esitykset jatkuvat normaalisti

Alma Onali

Tuukka Temosen (oik.) ohjaama Apulanta-elokuva pysyy Kino 123:n ohjelmistossa vielä muutaman viikon ajan. Arkistokuva.

Tuukka Temosen ohjaama Apulanta-elokuva poistuu Finnkinon elokuvateattereista, kertoo Helsingin Sanomat. Lehden mukaan Teit meistä kauniin -elokuva poistuu Finnkinon teattereista, koska se on katsottavissa suoratoistopalvelussa.

7. syyskuuta ensi-iltansa saanut elokuva tuli viime perjantaina Elisa Viihde -suoratoistopalveluun. Helsingin Sanomien mukaan elokuvateatterit eivät olleet tietoisia, että elokuva tulee katsottavaksi myös suoratoistopalvelun kautta.

Tuukka Temonen kertoi Kouvolan Sanomille lauantaina, että elokuvateatterit ovat ryhtyneet boikotoimaan elokuvaa. Suomen elokuvateatteriliitto kiisti boikotin, ja kertoi, että elokuvateatterit päättävät itse ohjelmistostaan.

Kouvolassa Teit meistä kauniin pysyy ohjelmistossa. Kino 123:n toimitusjohtaja Marko Hartama kertoo, että elokuvan esittäminen suoratoistopalvelussa ei vaikuta Kouvolan näytöksiin.

— Elokuva pysyy molempien teatterien ohjelmistossa, emme boikotoi sitä tai mitään.

Elokuvan näytökset Kouvolassa vähenevät seitsemästä neljään viikossa, mutta Hartaman mukaan se ei liity suoratoistoasiaan. Elokuva on ollut levityksessä yli kuukauden, joten näytökset vähenisivät Hartaman mukaan joka tapauksessa.

Hartaman mukaan Kino 123:ssa ei koeta Temosen tehneen elokuvateatterille suurta vääryyttä, eikä heidän välillään ole mitään kiistaa asiasta. Suoratoistosta olisi kuitenkin pitänyt kertoa elokuvateattereille etukäteen.

— Silloin elokuvateatterilla olisi ollut mahdollisuus olla jättää ottamatta elokuva ohjelmistoon. Tällaisten asioiden pitäisi olla kaikkien tiedossa.

Juho Maijala