Kouvolan iltahuvit ovat Lahden tasolla — katso täältä kaupungin vilkkaimmat menomestat ja toimituksen top 10!

Kouvolasta löytyy viihdettä joka viikonloppu lähes jokaiseen makuun. Kouvola jättää tarjonnassa taakseen Kotkan ja Lappeenrannan.

Juha Rika

Kouvolan iltahuvit ovat Lahden tasolla — katso täältä kaupungin vilkkaimmat menomestat ja toimituksen top 10!

Kouvola on aktiivinen keikkakaupunki. Tämä selviää soittokierroksella Kouvolan alueen elävää musiikkia ja viihdettä tarjoaviin ravintoloihin ja klubeihin. Kaupungin tapahtumakalenteriin mahtuu toimintaa jokaiselle viikonlopulle.

Tarjonta on laidasta laitaan, sillä monet tapahtumajärjestäjät haluavat miellyttää mahdollisimman laajaa yleisöä. Jopa baarit, jotka ovat normaalisti profiloituneet tietyn musiikkigenren kantapaikoiksi, tarjoavat tapahtumia laajalta kentältä. Kouvolan keskustan House of Rock tarjoaa niin poppia kuin raskasta rockia. Bar Downtownissa on punkin ja rockin ohella rap-musiikkia ja elokuvia.  

Mitä etäämmälle Kouvolan keskustasta mennään, sitä tärkeämpää tapahtumajärjestäjille on tarjota monipuolista ohjelmaa. Jaalan Vanha Kelo saa asiakaskunnastaan valtaosan mökkiläisistä, Anjalan Mari’s Coffee puolestaan luottaa maineikkaisiin esiintyjiin, jolloin Anjalaan saapuu yleisöä ympäröivistä kaupungeista.

Lähes kaikki tapahtumapaikat tarjoilevat alkoholia muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Papulaarissa juodaan kahvia, ei kaljaa. Pato-klubilla keskitytään artistiin tarjoilun sijasta, kuten myös Villa Concerto -omakotitalokonserteissa.

Kouvolan keikkatarjonta on vilkasta naapurikaupunkeihin verrattuna. Kotka ja Lappeenranta jäävät keikkapaikkojen kuhinassa Kouvolasta jälkeen. Lahdessa sen sijaan on Kouvolan veroinen keikkatarjonta.

Tässä toimituksen top 10

Selaa keikkapaikkoja nuolia klikkaamalla.

Kouvola-rockin kulmakivi

1. Bar Downtownin asiakaskunta on ravintolapäällikkö Anton Tommiskan mukaan kaikentyyppistä ja -ikäistä johtuen ohjelmatarjonnasta, joka pyrkii tarjoamaan jokaiselle jotain. Alakerran keikkailloissa nähdään kaikkea rockista ja metallista punkiin ja rap-musiikkiin.
— Yläkerrassa visaillaan kerran viikossa ja joka toinen viikko katsotaan Kino Komsomoletsin elokuvia, Tommiska kertoo.

Asiakaspaikat: Alakerta 180, yläkerta 80.
Tarjoilu ja anniskelu: Pubiruokaa, pitsaa, salaattia ja täytettyjä patonkeja. A-oikeudet.
Esiintymisaika: Kello 23.
Poimintoja ohjelmatarjonnasta: 2.12. Barefoot Brothers, 15.12. Lost Society, 16.12. Räjäyttäjät, Seksihullut, Violent Spirit.

Rockin ja popin suurnimiä

2. House of Rock tarjoilee elävää musiikkia rockista kevyempään poppiin. Baarissa esiintyvät niin Mokoma kuin Irina. Ohjelmavastaava Marko Hämäläisen mukaan baarin perustarjonta painottuu silti raskaammalle osastolle.
— Se puoli on nousussa jälleen. Baarin kävijäkunta määrittyy joka kerta esiintyjän mukaan.

Asiakaspaikat: Alakerta 620, yläkerta 199.
Tarjoilu ja anniskelu: Pitsaa ja sormiruokaa. A-oikeudet.
Esiintymisaika: Kello 23.
Poimintoja ohjelmatarjonnasta: 2.12. Swallow the Sun, 5.12.Von Hertzen Brothers, 8.12. Eläkeläiset.

Jussi Lopperi

Kotiteollisuus on säännöllinen vieras House of Rockissa.
Kotiteollisuus on säännöllinen vieras House of Rockissa.

Modernia kaupunkikulttuuria

3. Gastropub Betonyn asiakkaat ovat yrittäjä Sanna Solkisen mukaan keskimäärin hieman varttuneempaa väkeä, jota kiinnostaa ruoka-, juoma- ja yleiskulttuuri. Solkisen mukaan eri tapahtumat houkuttelevat omanlaisensa asiakaskunnan.
— Elokuvailloissa on nuorempaa väkeä, jazzia kuuntelemassa on hieman varttuneempaa yleisöä, Solkinen linjaa.

Betonyssa ruoja ja juoma ovat yhtä tärkeässä roolissa kuin ohjelma, jota Solkinen kuvailee monipuoliseksi. Betonyssa esitetään elokuvia ja soitetaan säännöllisesti livenä jazzia.

Asiakaspaikat: 150.
Tarjoilu ja anniskelu: Gastromenu, joka on sekoitus modernia ruokakulttuuria ja pubiruokaa. A-oikeudet.
Esiintymisaika: Keikat kello 20, elokuvat ja jazz-illat kello 19.
Poimintoja ohjelmatarjonnasta: Betonyn Jazz-it Live 29.11.

Rap-musiikin tyyssija

4. BarQ:n tyypillinen asiakas on ohjelmavastaava Toni Hyppäsen mukaan nuori, hieman yli 20-vuotias musiikkia seuraava henkilö. BarQ:n ohjelmaa Hyppänen luonnehtii monipuoliseksi painottuen rap-musiikkiin. Joskus baarissa järjestetään  opiskelijabileitä.
— Pyrimme tarjoamaan myös rockia, punkia ja paikallisia esiintyjiä laidasta laitaan. Ei pidä painottaa vain yhtä juttua, ettei kuulijoiden mielenkiinto lopu.

Asiakaspaikat: 250.
Tarjoilu ja anniskelu: Voileipiä ja pikkusuolaista. A-oikeudet.
Esiintymisaika: Keikat kello 24. Trubaduurit ja useamman setin soittavat bändit kello 21—23.
Poimintoja ohjelmatarjonnasta: 1.12. Bryn Jones From Los Bastardos Finlandeses, 5.12. Fiilis - We Love Pikkujoulut 2017, 29.12. Jontti & Shaka – Rata-äänite 10v.

Jatkojen ja etkojen irkkupubi

5. Pub Old Tom on ravintolapäällikkö Teemu Nurmisen mukaan monesti Kouvolan urheilutapahtumien jatkopaikka. Esimerkiksi Kookoon otteluiden jälkeen pubissa riittää oranssimustaa väkeä. Nurmisen mukaan pubissa tarjotaan sinne hyvin soveltuvaa ohjelmaa, kuten ajoittaisia stand up -keikkoja tai livemusiikkia.
— Pubilla on valmius kokeilla uusiakin juttuja tarpeen mukaan, Nurminen sanoo.
Pub Old Tomin asiakaskunta on kaiken ikäistä.

Asiakaspaikat: 100.
Tarjoilu ja anniskelu: Pubiruokaa, kuten paneroitua kanaa ja fish & chipsejä. A-oikeudet.
Esiintymisaika: Stand up kello 20, trubaduurit kello 22.
Poimintoja ohjelmatarjonnasta: 30.11. Naurusaari Stand Up -Klubi, 15.12. trubaduuri Duke McDonald.

Tanssimusiikin kantapaikka

6. Amarillon tyypillinen asiakas määräytyy illan artistin mukaan, kertoo ravintolapäällikkö Raisa Hyppänen. Kouvolan Amarillon esiintyjäkavalkadi keskittyy laajasti pop ja rap-musiikkiin. Amarillossa esiintyy niin Antti Tuisku, Sanni kuin Gasellitkin.
— Tuisku toi taloon nelikymppisiä naisia. Underground-rap on toiminut Kouvolassa hyvin. Se on välillä vetänyt talon täyteen, Hyppänen kertoo.

Musiikkitarjonnassa Amarillolla on kaksi linjaa: diskomusiikki ja Suomi- sekä ysäripoppi.
Hyppäsen mukaan normilauantaissa Amarillon asiakkaat ovat 18-vuotiaasta ylöspäin. Enemmistössä ovat nuoret naiset.

Asiakaspaikat: 500.
Tarjoilu ja anniskelu: Ravintolan menu kello 23.30 asti. A-oikeudet.
Esiintymisaika: 00:30
Poimintoja ohjelmatarjonnasta: 5.12. 100 Bileet with Slim Mill, 16.12. Pikkujoulut at Amarillo Kouvola.

Iskelmänjanoisten vakiopaikka

8. Tanssiravintola Mulligans tarjoaa nimensä mukaisesti tanssittavaa musiikkia. Ravintolayrittäjä Reino Kallion mukaan Mulligansin vakioasiakkaat ovat pääasiassa 25-—50 -vuotiasta tanssikansaa. Perjantait menevät iskelmän merkeissä, lauantaina on Kallion mukaan menomusan ja cover-yhtyeiden vuoro.
— Suomenkielinen musiikki on voimissaan. Esiintyjät ovat suomalaisia artisteja, mutta välillä meillä on ollut kansainvälisiäkin esiintyjiä, kuten Modern Talking Reloaded, Kallio kertoo.

Asiakaspaikat: 400.
Tarjoilu ja anniskelu: Yksityistilaisuuksia ja ruokatarjoilua ryhmille etukäteistilauksesta. A-oikeudet.
Esiintymisaika: Artistista riippuen kello 23—24.
Poimintoja ohjelmatarjonnasta: 1.12. Lemmenlautta, 8.12 Hurma, 22.12. Aikakone.

Artistiin keskittyvä ja erilainen

10. Kuusankosken Pato-klubin ohjelmatarjonta vaihtelee teatterista musiikkiin, joka vaihtelee popista rockin kautta jatsiin ja klassiseen. Klubin yrittäjän Vesa Parvisen mukaan asiakkaiden ikähaarukka on 25—70 vuotta. Parvinen toteaakin, että klubilla nautitaan esityksistä ilman ylimääräistä liikettä, lähellä artistia ja erilaisessa ympäristössä.
— Painotus on intiimeissä musaklubi-illoissa, jotka ovat ikärajattomia ja alkoholittomia. Esiintyjät ovat aina aloittelijoista valtakunnan ykkösnimiin, Parvinen kertoo.

Pato-klubilla anniskelua voi olla erillisellä anniskelualueella tunti ennen esitystä tai teatterin tauolla. Klubilla ei tarjoilla pöytiin. Pato-areena on alkoholitonta aluetta.

Asiakaspaikat: Klubi 200, areena 400.
Tarjoilu ja anniskelu: Catering ja A-oikeudet valikoiduilla keikoilla.
Esiintymisaika: Kello 18 tai 19, sunnuntaisin kello 18.
Poimintoja ohjelmatarjonnasta: 6.12. Työnumero 105 (Pato-areena), 10.12. Sähköpatoklubi, 14.1. Matti Johannes Koivu- Irwin Goodmanin lauluja.

Samu Saarela

Bar Downtownista on moneksi. Samalla lavalla ovat esiintyneet niin punk-bändit kuin Bat & Ryyd.
Bar Downtownista on moneksi. Samalla lavalla ovat esiintyneet niin punk-bändit kuin Bat & Ryyd.

Anjalan kirkas valopilkku

11. Anjalan Mari’s Coffeessa esiintyy säännöllisesti nimekkäitä, suomalaisia pop ja rock -artisteja. Mari’s Coffeen yrittäjä Mari Ansas luonnehtii ohjelmatarjontaa laajaksi. Ohjelma myös määrittää Mari’s Coffeen yleisön.
— Bändi-illoissa väkeä tulee kaukaakin, joskus jopa ulkomailta. Yleisö on pääasiassa lähempänä keski-ikää, mutta artisti voi vetää jopa todella nuortakin väkeä, Ansas toteaa.

Asiakaspaikat: 360.
Tarjoilu ja anniskelu: A’la carte -lista, A-oikeudet.
Esiintymisaika: Kello 24.
Poimintoja ohjelmatarjonnasta: 5.12. Viikate, 16.12. Virve Rosti

Kesäasukkaiden kantapaikka

12. Jaalan Vanha Kelo tarjoaa ohjelmapäällikkö Mika Hiekkarannan mukaan ohjelmaa ”laidasta laitaan” vuodenaikojen ja sesonkien mukaisesti. Musiikkina soi kaikki iskelmästä rockiin ja bluesiin. Keikat alkavat talvisin kello 22, kesäisin kello 23.
— Pikkujouluaikaan mennään perinteisillä tanssibändeillä. Lisäksi kesällä on ohjelmaa mökkikauden alkaessa, Hiekkaranta sanoo.

Hiekkarannan mukaan pienellä paikkakunnalla ohjelmaa tarjoavan ravintolan pitääkin olla monitoimipaikka. Vanhaa Kelon yläkertaa varataan usein myös erilaisten seurojen käyttöön.

Asiakaspaikat: Yhteensä 400, tanssipuolella 100.
Tarjoilu ja anniskelu: Normaali menu keittiön ollessa avoinna, muuten pikkupurtavaa, kuten esimerkiksi lihapiirakoita. A-oikeudet.
Esiintymisaika: talvisin kello 22, kesäisin kello 22.
Poimintoja ohjelmatarjonnasta: 9.12  Max Moonlight Orchestra

Bluesin erikoispaikka

Tapani Olkku

Blues soi tiuhaan Pub 23:n lavalla. Kuvassa esiintymässä Jackien Venson.
Blues soi tiuhaan Pub 23:n lavalla. Kuvassa esiintymässä Jackien Venson.

Pub 23:n keskimääräinen asiakas on kolmekymppinen ja siitä vanhempi. Yrittäjä Virpi Mieskolaisen mukaan Pub 23:ssa on kanta-asiakkaita ja sitten ihmisiä, jotka tulevat musiikin perässä paikalle.
— Olemme tyylillisesti painottuneet blues-musiikkiin, ja puolet bändeistä on paikallisia bändejä, Mieskolainen toteaa.

Mieskolainen ja hänen miehensä ovat verkostoituneita blues-promoottoreja. Pub 23:ssa vierailee soittajia säännöllisesti esimerkiksi Yhdysvalloista, Kanadasta ja Englannista.

Asiakaspaikat: 75, terassilla 50.
Tarjoilu ja anniskelu: Metsästäjänleipiä, pasta-annoksia ja tapas-lautasia, A-oikeudet.
Esiintymisaika: Kello 20, iltapäiväkeikat kello 15, sunnuntaijamit kello 18.
Poimintoja ohjelmatarjonnasta: 29—30.12. A-Takalo & Takavalo, 5—7.1. Kouvosto Bluesfest.

Kuusankosken torin stoppi

Kuusankoskelaisessa Hospoda Papirnassa on ohjelmaa noin kerran kuukaudessa. Ravintolapäällikkö Sari Hämäläisen mukaan ohjelma on musiikkipainotteista, mutta pubissa nähdään myös stand up -keikkoja. Musiikkia tarjoilevat trubaduurit ja duot.
— Ohjelmailloissa pääpaino on usein aikuisessa väestössä.
Asiakaskunta on 18-vuotiaasta ylöspäin.

Asiakaspaikat: 80, terassilla 100.
Tarjoilu ja anniskelu: Pubiruokaa, kuten burgereita, sormisyötävää ja talon makkaroita. Rosson menu ravintolan ollessa auki, A-oikeudet.
Esiintymisaika: Kello 21.

Seuratalo herää hiljalleen

Myllykosken Seuratalolla järjestetään ohjelmaa toistaiseksi harvanlaisesti, mutta vuoden 2018 alusta seuratalolla alkavat säännölliset perjantaitanssit. Parhaillaan seuratalo vuokraa tilojaan eri tapahtumajärjestäjille.
— Ohjelmassa on konsertteja, viihdettä perheen pienimmille ja pikkujouluja. Ohjelmaa on moneen lähtöön, ja pyrimme laajentamaan tarjontaa, seuratalon ohjelmavastaava Jaakko Kivi kertoo.

Seuratalon asiakas on Kiven mukaan tyypillisesti myllykoskelainen, mutta porukkaa tulee talolle kuitenkin ympäri Kymenlaaksoa.
Seuratalolla ei vielä ole ruokatarjoilua keittiöremontin ollessa kesken.
Asiakaspaikat: 500.

Tarjoilu ja anniskelu: A-oikeudet ja ruokatarjoilu tulossa.
Esiintymisaika: Iltapäivä, tanssit alkuillasta.
Poimintoja ohjelmatarjonnasta: 3.12 Suomi 100 vuotta itsenäisyysjuhlakonsertti, 9.12. Katri Ylander Duo, 31.12. Uudenvuoden vastaanotto, 2.2. Antti Huovila.

Bluesin ja rockin janoisille

Eskolanmäen Tavernan asiakaskunnan ytimen muodostavat päältä kolmekymppiset Eskolanmäen asukkaat. Mikäli esiintymässä on bändi, paikalle tullaan eri puolilta Kouvolaa.
Tavernan ohjelmassa on rock- ja bluesvoittoisesti paikallisia bändejä. Torstaisin Tavernassa on open stage, jolloin kuka tahansa saa mennä soittamaan ja laulamaan.
— Meillä on yleensä joka viikko jokin live-esitys. Ovet ovat avoinna kaikenlaisille bändeille. mutta meillä on rock- ja blues-kuppilan maine, ohjelmavastaava Matti Lakka kertoo.

Asiakaspaikat: 80.
Tarjoilu ja anniskelu: Pitsaa, A-oikeudet.
Esiintymisaika: Kello 22.15.

Kahvia ja elävää ohjelmaa

Kahviputiikki Papulaari avasi äskettäin uudet tilat yhdessä hyvinvoinnin erikoisliike Nirvanan kanssa Kouvola keskustaan. Uusissa tiloissa Kauppamiehenkadulla on tilaa myös esiintyjille. Kahvilayrittäjä Kimmo Kero luonnehtii tilan esiintyjälinjan keskittyvän paikallisiin artisteihin sekä kulttuuri-iltoihin.
— Tilaan on tulossa pienempien, paikallisten artistien lisäksi runo- ja kirjailtoja, hyvinvointiin liittyviä luentoja ja kahviin, teehen ja ruokaan liittyviä tapahtumia. Tapahtumat syntyvät pitkälti asiakkaiden palautteen perusteella.

Keron mukaan Papulaarin tyypillinen asiakas on kulttuurinnälkäinen nautiskelija, joka sijoittuu ikävuosiltaan viiden ikävuoden ja kahdeksankymmenen välille.

Asiakaspaikat: 25.
Tarjoilu ja anniskelu: Ei anniskeluoikeuksia. Ruokaa paikallisilta toimijoita.
Esiintymisaika: Kello 18—19.

Olohuonekonserttien tyyssija

Lukas Pearsall

Villa Concerto on erilainen keikkapaikka, joka tarjoaa intiiminen olohuonekonsertin.
Villa Concerto on erilainen keikkapaikka, joka tarjoaa intiiminen olohuonekonsertin.

Villa Concerto —omakotitalossa Kouvolan Lehtomäessä järjestetään kerran kuukaudessa kaikille avoin konsertti. Tyylillisesti konsertit liikkuvat omakotitalon suomissa rajoissa. Musiikkityylit vaihtelevat klassisesta viihdemusiikin kautta bluesiin ja jazziin.

Villa Concerton konserttivieraat tulevat usein Kouvolan ulkopuolelta. Keskimäärin konserteissa käy aikuista ja eläkeläistä kuulijakuntaa.
— Konserttiin mahtuu maksimissaan noin 50—60 katsojaa, konsertteja järjestävä Marianne Uotila kertoo.

Asiakaspaikat: 60.
Tarjoilu ja anniskelu: Kakkukahvit ja pikkusuolainen välipala. Ei anniskeluoikeuksia.
Esiintymisaika: Kello 15.
Poimintoja ohjelmatarjonnasta: 9.12. Kamarimusiikkia kaamokseen.

Edelleen voimissaan

Kouvolan Aula oli aikaisemmin aktiivinen tanssipaikka, mutta nykyään tapahtumia järjestetään ravintolapäällikkö Pasi Pekkasen mukaan satunnaisemmin. Vakituisempi iltaohjelma painottuu Pekkasen mukaan nyt keskustan Amarilloon.

Tyypillisin Aulan asiakas on hotelli Vaakunassa yöpyvä ihminen, mutta teemaillat vetävät ihmisiä koko Kouvolasta.
— Pikkujouluaikaan meillä on paljon teemailtoja. Tapahtumia on muutenkin pitkin vuotta. Teemoja järjestetään yhteistyössä paikallisten toimijoiden, kuten Kymi Brassin kanssa, ravintolapäällikkö Pasi Pekkanen kertoo.

Asiakaspaikat: 200.
Tarjoilu ja anniskelu: Frans & Rose –bistron menu, Aulan pub-menu,  A-oikeudet.
Esiintymisaika: Kello 18—19.

Duoja ja trubaduureja

Ravintola Holvin vakioasiakkaat ovat yrittäjä Virpi Rissasen mukaan aikuista, hyvää makua edustavaa väkeä. Tyypillinen Holvin asiakas on lähempänä keski-ikää kuin teinivuosia.
— Meillä on vahva kanta-asiakaskunta, josta pidämme kiinni.
Holvi tarjoaa livemusiikkia läpi vuoden. Kesällä terassilla järjestetään terassijatsit kerran kuukaudessa. Kylmempinä vuodenaikoina sisätiloissa esiintyy trubaduureja ja duoja.

Asiakaspaikat: 48, terassilla 48.
Tarjoilu ja anniskelu: Pikkusuolaisia välipaloja ja leivonnaisia, A-oikeudet.
Esiintymisaika: Kello 22.
Poimintoja ohjelmatarjonnasta: 5.12. Anssi Puranen & Mikko Herranen Duo, 15.12. Ismo ”Hämis” Hämäläinen.

Cocktaileja ja open mic -iltoja

Kesällä Kouvolan keskustorin nurkalla ovensa avannut  ravintola Brooklyn pyrkii tarjoamaan kaikenlaisia tapahtumia aikuisille. Esimerkiksi marraskuussa ravintola järjesti salakapakka-teema-illan.  Ravintolassa musiikista vastaa perjantaisin ja lauantaisin dj.
— Viikolla meillä on pieniä tapahtumia, kuten open mic -iltoja, bändejä ja muuta. Ohjelmamme on suunnattu yleisesti ottaen aikuiselle väelle, ravintolapäällikkö Krishna Kandel kertoo.
Brooklyn avaa ovensa kello 16. Ravintolan erikoisuutena ovat erikoiset cocktailit.

Asiakaspaikat: 100.
Tarjoilu: Hampurilaisia, kanaruokia ja fish & chips -tyyppisiä aterioita.
Anniskelu: A-oikeudet.
Esiintymisaika: Kello 20, dj kello 22.

Kuusaan klassinen konserttitalo

Kuusankoskitalo tarjoaa musiikkia klassisesta aina iskelmään ja rockiin asti. Lisäksi Kuusankoskitalossa toimii Kuusankosken teatteri sekä galleria. Kouvolan kulttuuritalojen johtajan Aija Materon mukaan Kuusankoskitalossa esiintyvät paikalliset musiikin harrastajat sekä suomalaiset eturivin artistit.
— Vuokraamme musiikkisalia ohjelmatoimistoille, joten artistivierailut määräytyvät osaksi heidän kauttansa, Matero kertoo.

Materon mukaan Kuusankoskitalolla käy kaikenikäistä yleisöä, mutta luonnollisesti esiintyjä määrittää paikalle tulevan yleisön ikärakennetta. Tietty stereotypia kuulemma pitää paikkansa.
— Tyypillisimmillään kulttuurin kuluttaja taitaa olla keski-ikäinen nainen, Matero naurahtaa.

Asiakaspaikat: Kuusaa-sali 500, Voikkaa-sali 200.
Tarjoilu ja anniskelu: Kahvio, A-oikeudet.
Esiintymisaika: Arkisin kello 19, sunnuntaisin tilaisuudet alkavat iltapäivästä.
Poimintoja ohjelmatarjonnasta: 30.11. Kymi Sinfonietta: Suomi 100- juhlakonsertti, 1.12. Tanssiryhmä Cougars - SAHRA, 2.12. Ti-Ti Nalle - Joulupukki Hirsimetsässä

Kouvolan monikäyttöinen tila

Kouvola-talon Simelius-salia käyttävät esimerkiksi Kouvolan musiikkiopisto, tanssikoulut ja paikalliset koulut sekä päiväkodit. Myöskin Kouvola-talon salia vuokrataan tapahtumajärjestäjille, jotka määräävät tilan ohjelmatarjontaa.
— Kävijäkunta määräytyy Kouvola-talolla esiintyvän artistin mukaisesti.Esimerkiksi tanssikoulujen näytöksissä yleisönä on esiintyjien perheitä, isovanhempia, kummeja sekä ystäviä. Ikähaarukka on tällöin laaja, Kouvolan  kulttuuritalojen johtaja Aija Matero kertoo.

Simelius-salissa on nähty muun muassa stand up -esityksiä, kevätjuhlia ja oopperayhdistyksen oopperatuotantoja. Sali soveltuu myös teatterivierailuihin ja seminaareille.

Asiakaspaikat: 300.
Tarjoilu ja anniskelu: Kahvio, joka tarjoaa arkisin lounasta. A-oikeudet.
Esiintymisaika: Vaihtelee.
Poimintoja ohjelmatarjonnasta: 18.12. Lukukauden päätöskonsertti, Pohjois-Kymen musiikkiopisto. 20.12. Muskarin joulujuhlat, Pohjois-Kymen musiikkiopisto.

Korian oma rokkipaikka

Korian Kuja-Kolli luottaa esiintyjissä paikallisiin yhtyeisiin sekä cover-bändeihin. Yrittäjä Jyrki Taskisen mukaan rock’n’roll on todettu toimivaksi genreksi vuosien aikana.
— Paikalliset yhtyeet ovat saaneet meillä monesti kovan menon aikaan. Nimibändit eivät Kuja-Kollissa oikein toimi.
Kuja-Kollin asiakaskunta vaihtelee illan esiintyjän mukaan. Pikkujouluaikaan baari saattaa olla täynnä väkeä esiintyjään katsomatta. Kujakollin asiakaskunta on Taskisen mukaan 18—60-vuotiasta.

Asiakaspaikat: 120.
Tarjoilu ja anniskelu: Pubiruokaa, kuten herkkukoreja ja pitsaa. A-oikeudet.
Esiintymisaika: Kello 23.

Pienten kokoonpanojen pubi

Kuusankosken Wanhassa Kalastajassa esiintyy pääasiassa pieniä kokoonpanoja ja trubaduureja. Yrittäjä Jyrki Taskisen mukaan blues, jazz ja rock toimivat hyvin.
— Osaava trubaduuri saa yleisön hyvin mukaan, yrittäjä Jyrki Taskinen kertoo.

Wanhan kalastajan tyypillinen asiakas on iältään 20—50-vuotias. Baarin kävijämäärään vaikuttaa positiivisesti myös Kuusankoski-talon ja Pato-klubin tapahtumat.
— Silloin on väkeä kaupungilla enemmän liikkeellä.

Asiakaspaikat: 70.
Tarjoilu ja anniskelu: Pubiruokaa, kuten herkkukoreja ja pitsaa. A-oikeudet.
Esiintymisaika: Kello 23.
Poimintoja ohjelmatarjonnasta: 2.12. Harri Marstio. 20.1. Something Blue.

Luetuimmat