Kymenlaakson seurantaloille korjausavustusta — Aitomäen nuorisoseuralle 8000 euroa

Kymenlaaksolaisten seurantalojen korjaamiseen saadaan tänä vuonna avustusta 45 000 euroa. Kaikkiaan korjausavustuksia myönnetään valtakunnallisesti 1,7 miljoonaa euroa.

Kymenlaakson saamista avustustuksista viisi jaettiin eteläiseen Kymenlaaksoon ja vain kaksi Kouvolan seudulle. Kouvolasta avustusta saavat Aitomäen nuorisoseura 8000 euroa ja lisäksi Seurala-yhdistys 4000 euroa.

Suurimmat avustukset Kymenlaaksossa menevät Haminaan ja Virolahdelle. Neuvottoman Työväenyhdistys saa 10 000 euroa korjaussuunnitelmien laatimiseen sekä kunnallistekniikkaan liittymiseen. Virolahdella toimivalle Kattilaisten palokunnantalon kannatusyhdistykselle myönnetään 10 000 euroa Kattilaisten vapaapalokunnan talon kunnostukseen.

Lisäksi Kuorsalo-Seura Haminasta saa 3000 euroa, Tiutisen Työväenyhdistys Kotkasta 7500 euroa ja Voimistelu- ja urheiluseura Kilpi Miehikkälästä 3000 euroa.

Seurantalojen avustukset ovat valtionavustusta, jonka jakamisen Suomen Kotiseutuliitto on saanut opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Korjausavustuksilla halutaan ylläpitää seurantalojen rakennusperintöä, edistää niitten korjauksia sekä parantaa talojen toimivuutta. Avustusta voivat hakea yhdistykset ja yhteisöt, jotka omistavat vapaaseen kansalaistoimintaan tarkoitetun seurantalon.

Tänä vuonna avustusta saa 171 seurantaloa, mikä on 66 prosenttia avustusta hakeneiden määrästä. Keskimääräinen avustussumma on 10 070 euroa.

Suomessa on noin 2500 seurantaloa. Vanhimmat niistä on rakennettu 1880-luvulla.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.