Kouvola aikoo houkutella asukkaita rahalla — Suunnitelmana on maksaa tonni käteen Kouvolan maaseudulle muuttaville

Jos kylien neuvottelukunnan esitys menee läpi, Kouvola tukee kaupungin haja-asutusalueille muuttavia tänä vuonna tuhannella eurolla. Tuella haetaan Kouvolalle myönteistä huomiota.

Katja Juurikko

Kouvola suunnittelee tuhannen euron kannustinrahaa muualta kaupungin haja-asutusalueille muuttaville.
Kouvola suunnittelee tuhannen euron kannustinrahaa muualta kaupungin haja-asutusalueille muuttaville.

Kouvola saattaa aloittaa tuhannen euron kannusterahan maksamisen Kouvolan kyliin muuttaville. Raha maksettaisiin niille, jotka muuttavat kaupungin ulkopuolelta johonkin Kouvolan haja-asutusalueista.

Maaseutulautakunta käsittelee asiaa kokouksessaan keskiviikkona.

Idea on lähtöisin Kouvolassa toimivasta kylien neuvottelukunnasta, joka edustaa Kouvolan noin 60:tä kylää.

— Kylien neuvottelukunnassa syntyi viime keväänä ajatus, voisiko tällä nostaa Kouvolan imagoa, maaseutuasiamies Henna Pekala sanoo.

Kouvolan maaseutupalvelut tekee parhaillaan arvioita kannustinrahan kustannuksista kaupungille. Määräraha varattaisiin maaseutulautakunnan talousarvioon.

— Tukea voisi hyödyntää esimerkiksi asuntomessujen viestinnässä ja mainonnassa. Jos tänne tulee tuhansia tai satojatuhansia kävijöitä, luulisi, että tällainen aiheuttaisi kiinnostusta. Pieni summahan tuo on, mutta toisi Kouvolaa positiivisesti esiin niille, jotka ovat etsimässä uutta asuinpaikkaa, Pekala sanoo.

Katja Juurikko

Kouvolan kylien lisäksi tukea suunnitellaan Jaalan, Elimäen kirkonkylän, Sippolan, Kaipiaisten ja Utin taajamiin muuttaville.
Kouvolan kylien lisäksi tukea suunnitellaan Jaalan, Elimäen kirkonkylän, Sippolan, Kaipiaisten ja Utin taajamiin muuttaville.

Muuttokohteena maaseutu, kylät ja muutama taajama

Tuhannen euron kannustinraha maksettaisiin sellaisille ulkopaikkakuntalaisille talouksille tai perheille, jotka muuttavat Kouvolan haja-asutusalueille omistusasuntoon.

Maaseudun ja kylien lisäksi kannustinrahaa voisivat hakea Elimäen kirkonkylän, Sippolan, Jaalan, Kaipiaisten ja Utin taajamiin muuttavat.

Esitys on, että tukirahaa kokeillaan tämän vuoden ajan niin, että vuoden aikana Kouvolaan muuttaneet voivat hakea tukea vuoden loppuun mennessä. Raha maksettaisiin ensi vuonna.

Lopullisesti kannustinrahasta ja sen ehdoista päättää kaupunginhallitus.

Kylien neuvottelukunta on elin, jonka tehtävä on vahvistaa ja monipuolistaa Kouvolassa kaupungin ja maaseudun välistä yhteistyötä ja lisätä kylien keskinäistä yhteistyötä. Neuvottelukunnassa on Kouvolan kaupungin edustajien lisäksi edustajat kaikista Kouvolan alueen kylistä.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut