Elimäkeläiset puolustavat kotikyläänsä: Kaksi valttikorttia Kouvolan keskustaan verrattuna

Elimäki on idylli Kouvolan läntisellä laidalla, mutta alueen vahvuuksia ei ymmärretä Kouvolassa, elimäkeläiset pohtivat.

Kyösti Suolanen

Merja Sormunen ja Aarre Lapinjärveltä osallistuivat keskusteluun Elimäen elinvoiman kehittämiseksi torstai-iltana.
Merja Sormunen ja Aarre Lapinjärveltä osallistuivat keskusteluun Elimäen elinvoiman kehittämiseksi torstai-iltana.

Lapinjärveltä Elimäelle saapuminen on Merja Sormusen ja hänen perheensä arkea useamman kerran viikossa.

— Käymme täällä seurakunnan päiväkerhossa kaksi kertaa viikossa Oskarin,4, kanssa. Olemme tykänneet käydä siellä, kuten myös kirjastossa ja olemme siihen tyytyväisiä.

Elimäen lukiossa työskentelevä Sormusen mies käy Elimäellä myös kaupassa. Torstai-iltana Sormunen osallistui Elimäen seurakuntakeskuksessa keskustelutilaisuuteen kuusikuukautisen Aarren kanssa.

— Koulupalvelut pitää säilyttää täällä. Elimäellä tarjotaan todella laadukasta koulutusta, Merja Sormunen sanoi.

Noin 30 ihmistä paikalle kerännessä keskustelussa puhuttiin paljon Elimäen koulun säilyttämisen puolesta.

— Olisi häpeä, jos koulu lähtee täältä. Elimäellä oli Suomen ensimmäinen koulu ja ensimmäinen naisopettaja, mies yleisöstä sanoi.

Koulun ohella paikkakunnalla on asukkaiden mielestä löydä pöytään kaksi ylittämätöntä valttikorttia Kouvolan keskustaan verrattuna. Toinen on maaseudun tarjoama idylli ja rauha, toinen on lyhyempi matka Helsinkiin.

— Kuutostien varrelle olisikin saatava mainostaulu Elimäen kohdalle, yleisöstä esitettiin useammalla suulla.

Omakotitontit Kisalaaksossa eivät olekaan kaupungin sivuilla kaupan, kuten Osuuspankissa oletetaan

Kyösti Suolanen

Sonja Sihvola (edessä vasemmalla) ja Milla Mansner-Kukkonen olivat Elimäen seurakuntakeskuksessa järjestetyn tilaisuuden puuhanaisia.

Elimäen vanhempienyhdistyksen ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Elimäen yhdistyksen järjestämässä tilaisuudessa puhuttiin alueen elinvoiman kasvattamisesta. MLL:n Elimäen yhdistyksen puheenjohtaja Milla Mansnerus-Kukkonen kertoi nelilapsisen perheen asettuneen Elimäelle muun muassa Sormusen mainitsemista syistä.

— Ajan tunnissa ja 40 minuutissa töihin Helsinkiin Eerikinkadulle. Tulimme tänne siksi, että täällä on lasten hyvä käydä koulua.

Mansnerus-Kukkosen mielestä ensi vuonna järjestettävät asuntomessut ovat Elimäelle loistava tilaisuus markkinointiin ja alueen rikkaan kulttuurin esittelemiseen.

Vanhempienyhdistyksen puheenjohtaja Sonja Sihvola korosti sitä, että elimäkeläiset haluavat surkuttelun sijaan esitellä alueensa vetovoimatekijöitä.

— Haluamme näyttää, että täällä on paljon hyviä asuinpaikkoja Kuutostien varrella.

Kouvola Innovationin asiantuntija Raija Sierman kertoi, että Kouvolan asuntomessujen yhteismarkkinointi on käynnissä. Siihen on varattu rahaa 215 000 euroa, josta 90 000 euroa käytetään markkinointiin. Budjetista valtaosa tulee ELY-keskukselta ja noin 25—30 prosenttia Kouvolan kaupungilta Kinnon kautta.

Länsi-Kymen Osuuspankin toimitusjohtaja Saila Rosas kertoi, että pankilla on Elimäen kirkonkylällä kaksi rivitalotonttia hyvällä paikalla tarjolla. Rosas oli myös siinä käsityksessä, että pankin omistamat omakotitontit Kisalaaksossa ovat aktiivisessa myynnissä Kouvolan kaupungin kautta.

— Kouvolan kaupungin sivuilla niitä ei ainakaan myydä, yleisöstä kerrottiin.

Tilaisuuteen osallistunut teknisen lautakunnan puheenjohtaja Janne Wall (kesk.) ei myöskään tiennyt ”haamutonttien” tilannetta.

— Tästä lähtee tiedustelu jo ensi yönä sähköpostilla, Wall lupasi.