Jaalassa ja Iitissä kolme maastopalohälytystä puolen tunnin sisään: Avotulen teko on nyt kielletty

Pelastuslaitos joutui hälyttämään apuvoimia Päijät-Hämeestä.

Kimmo Seppälä / arkisto

Jaalassa ja Iitissä syttyi torstaina iltapäivällä useita maastopaloja. Arkistokuvan tapaus ei liity tämän päivän maastopaloihin. 
Jaalassa ja Iitissä syttyi torstaina iltapäivällä useita maastopaloja. Arkistokuvan tapaus ei liity tämän päivän maastopaloihin. 

Jaalassa ja Iitissä syttyi torstaina iltapäivällä kolme maastopaloa puolen tunnin sisään.

Maastopaloista ensimmäinen havaittiin Jaalassa Kantatie 46:n varrella Tervajärven risteyksen tietämillä. Maastoa oli syttynyt tuleen Jaalan kirkonkylältä Heinolaan päin olevan Heinolantien penkereellä kaikkiaan kolmessa eri kohdassa viiden kilometrin matkalla. Maastoa paloi noin 400 neliömetrin alueelta.

Päivystävän palomestarin Juhani Carlsonin mukaan Heinolantien penkereen maastopalot ovat luultavasti syttyneet raskaan ajoneuvon jarruvian seurauksena.

Hätäkeskus sai ilmoituksen tästä palosta kello 13.11. Vain 19 minuutin kuluttua ensimmäisestä hälytyksestä pelastuslaitokselle tuli sammutustehtävä toiseen maastopalotehtävään, kun Jaalan Kimolassa paloi puoli hehtaaria taimikkoa ja ruohikkoa.

Tämä palo oli saanut alkunsa kulotuksesta. Kulottajat olivat saanet palon rajattua ja estettyä palon leviämisen läheiseen rakennukseen.

Viimeisin kolmesta maastopalotehtävästä tuli Iitin Vuolenkoskelle kello 13.36, kun Pitkäniemessä syttyi palamaan taimikkoa ja heinikkoa. Maastopalo sai alkunsa roskien poltosta.

Maastoa ehti palaa noin 50 x 80 neliömetrin suuruiselta alueelta. 

Kolmea maastopaloa tarvittiin sammuttamaan kuusi Kymenlaakson pelastuslaitoksen yksikköa sekä yksi yksikkö Päijät-Hämeestä. 

Avotulen teko on kielletty

Kymenlaaksossa on voimassa ruohikkopalovaroitus.

— Avotulen teko on nyt kielletty, palomestari Juhani Carlson muistuttaa. 

— Lainsäädännössä tapahtui tämän vuoden alussa muutos. Viime kesän ruohikkopalovaroitusten aikana oli ympäri maata runsaasti maastopaloja. Tämän vuoden alusta lähtien avotulen teko on ollut kielletty silloin, kun ruohikkopalovaroitus on  voimassa. 

 

Luetuimmat