Kouvolan liikennepuisto aukeaa tiistaina – Koronariskin vuoksi desinfioidaan sekä autot että ajajat

Tavallisesti liikennepuisto aukeaa vapun tienoilla, mutta tänä vuonna avaaminen jäi myöhemmäksi koronarajoitusten vuoksi.

Katriina Yypänaho

Liikennepuistossa täytyy tänä kesänä noudattaa rajoituksia koronan vuoksi. Arkistokuva.
Liikennepuistossa täytyy tänä kesänä noudattaa rajoituksia koronan vuoksi. Arkistokuva.

Jaakonpuistossa sijaitseva Kouvolan liikennepuisto avautuu huomenna. Kouvolan kaupunki tiedottaa rajoituksista ja turvatoimista, joita puistossa täytyy koronatilanteen vuoksi noudattaa.

Koronan vuoksi liikennepuiston vessa ja vesipiste eivät ole vierailijoiden käytössä. Lisäksi kädet desinfioidaan huoltorakennuksella auton valinnan yhteydessä ja ajaessa täytyy pitää autonmittaista turvaväliä toisiin ajajiin.

Puistossa on ajossa kerrallaan puolet autoista, ja sillä välin toiset autot puhdistetaan. Ajoaika riippuu jonotustilanteesta.

Liikennepuistoa ei aiottu alunperin avata tänä kesänä lainkaan koronatilanteen ja kaupungin säästöjen vuoksi. Koronarajoitusten hellittäessä puiston avaaminen tuli mahdolliseksi.

Kaupunki luovutti liikennepuiston alueen ja toiminnan Parik-säätiölle määräaikaisesti kesäksi 2020. Toiminnan rahoitukseen osallistuu joukko yhteistyökumppaneita, joihin kuuluu paikallisia yrityksiä ja muita toimijoita.

Liikennepuisto on tiistaista 16. kesäkuuta alkaen avoinna ti–pe klo 10–17 ja la klo 10–14.