Vuoden biologian ja maantieteen opettajaksi on valittu Jari Kolehmainen Kouvolasta

Biologian ja maantieteen opettajien liiton valinta julkistettiin järjestön syyspäivillä Vantaalla lauantaina.

Arkistokuva

Jari Kolehmainen on Vuoden biologian ja maantieteen opettaja.
Jari Kolehmainen on Vuoden biologian ja maantieteen opettaja.

Kouvolan Yhteislyseon ja Kouvolan iltalukion opettaja Jari Kolehmainen on valittu vuoden 2017 biologian ja maantieteen opettajaksi. Valinnan on tehnyt Biologian ja maantieteen opettajien liitto. Kolehmaisen valinta julkistettiin järjestön syyspäivillä Vantaalla lauantaina.

Kolehmainen opettaa päivä- ja iltalukiossa sekä monikulttuurisen peruskoulun ja ammattilukion opiskelijoita. Lisäksi hän valmentaa nuoria yliopistojen pääsykokeisiin keväisin. Kolehmaisella on taustaa myös biologian, maantieteen sekä tieto- ja viestitekniikan hanketoiminnasta, jossa hän on ollut mukana.

Uravalinta oli Kolehmaiselle selvä jo pikkupoikana.
– Kun tulin koulusta kotiin peruskoulun ensimmäisen luokan ensimmäisenä päivänä, sanoin, että minusta tulee isona opettaja. Siitä asti opettaminen on ollut ja on edelleen unelma-ammattini, Kolehmainen toteaa.
– Minua on aina kiinnostanut eniten tavallinen opetustyö luokassa opiskelijoiden keskellä. Siellä viihdyn parhaiten.

Jari Kolehmainen tunnetaan erityisesti blogistaan, jossa hän käsittelee erityisesti maantiedettä ja biologiaa. Blogi on valittu Suomen kymmenen parhaan ympäristöaiheisen blogin joukkoon.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet