Iittiläinen mies kuoli moottoripyöräturmassa – Poliisi pyytää auttamaan pysähtynyttä autoilijaa ottamaan yhteyttä

Poliisi tutkii turmaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kuolemantuottamuksena sekä kuolemansyyntutkintana.

Arkisto

Kuvituskuva.
Kuvituskuva.

Poliisi tutkii sunnuntaina Jaalassa moottoripyöräilijän kuolemaan johtanutta onnettomuutta liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kuolemantuottamuksena sekä kuolemansyyntutkintana. Turmassa menehtyi iittiläinen nelikymppinen mies.

Sunnuntaina iltapäivällä noin kello 16.40 aikaan Jaalassa tapahtuneessa moottoripyörän sekä pakettiauton ja perävaunuyhdistelmän välisessä liikenneonnettomuudessa kuolleella miehellä ei ollut kyydissä matkustajia. Pakettiautossa oli kuljettajan lisäksi yksi matkustaja.

Poliisin alustavien tietojen perusteella ajoneuvoyhdistelmä lähestyi onnettomuusristeystä Mettikyläntien suunnasta. Kuljettajan tarkoituksena oli kääntyä vasemmalle kohti Iittiä. Samaan aikaan Iitistä kohti Jaalaa lähestyi moottoripyörä. Ajoneuvoyhdistelmän kääntyessä tielle, moottoripyöräilijä oli todennäköisesti yrittänyt väistää kohtaamista vastaantulevien ajokaistalle, mutta osunut pakettiauton etuosaan.

Iitintiellä on tapahtumakohdassa 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus. Ajoneuvoyhdistelmälle oli väistämisvelvollisuutta osoittava liikennemerkki. Poliisin mukaan tapahtuma-aikana sää on ollut kirkas ja pilvipoutainen sekä ajoradan pinta on ollut paljas ja kuiva. Ajoradalla ei ollut jarrutusjälkiä. Moottoripyörän kuljettaja menehtyi onnettomuuspaikalla. Paikalla kävi myös onnettomuustutkintalautakunta.

Näkikö auttaja onnettomuuden?

Tapahtumapaikalta on havainto Jaalan suunnasta tulleesta henkilöautosta, joka oli pysähtynyt auttamaan onnettomuuspaikalle. Auto oli kuitenkin poistunut ennen viranomaisten tuloa.

Autoilijalla on poliisin mukaan todennäköisesti lisätietoja tapahtumasta. Kouvolan poliisi toivoo, että autoilija ilmoittautuu itse tai muut asiasta tietävät ottavat yhteyttä lisäselvyyden saamiseksi joko sähköpostilla rikostorjunta.kymenlaakso@poliisi.fi tai puhelimitse 050 447 9574.

Luetuimmat