Kouvola suosittelee kasvomaskin käyttöä THL:n ohjeistuksen mukaisesti: Maskia tulisi käyttää muun muassa ruuhkaisessa joukkoliikenteessä – Suositus ei koske kouluja, päiväkoteja ja koulukuljetuksia

Kaupungin mukaan jokainen hankkii tarvitsemansa kasvomaskit lähtökohtaisesti itse.

Arkisto / Pasi Antila

Kasvomaskeja on monenlaisia.
Kasvomaskeja on monenlaisia.

Kouvolan kaupunki suosittelee kasvomaskin käyttöä yli 15-vuotiaille THL:n ohjeistuksen mukaisesti. Maskia tulisi käyttää ruuhkaisissa joukkoliikenteen vuoroissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää. Maskin käyttöä suositellaan myös matkalla koronavirustestiin, tulosta odottaessa, jos henkilöllä on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella ja kun henkilö palaa riskialueelta Suomeen. Suositus koskee kotimatkaa esimerkiksi lentokentältä karanteeniin ja muuta välttämätöntä liikkumista.

Kaupungin mukaan Kouvolassa on pääosin hyvin tilaa noudattaa 1–2 metrin turvavälejä julkisissa tiloissa ja palveluissa. Kaupungin turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén sanoo tiedotteessa, että turvavälien pitäminen estää koronaviruksen leviämistä tehokkaasti.

– Meillä on Kouvolassa hyvä tilanne, kun saamme asua ja elää väljästi.

Maskeja saa käyttää oman harkinnan mukaan myös muissa tilanteissa, joissa turvavälien noudattaminen ei ole mahdollista.

Maskisuositusta ei ole annettu kouluihin, päiväkoteihin tai koulukuljetuksiin.

Jokainen hankkii tarvitsemansa kasvomaskit lähtökohtaisesti itse. Vähävaraiset voivat saada maskin Kymsoten jakelun kautta. Kymsote tiedottaa jakelusta tarkemmin.

Kaupungin työntekijät varautuvat suojamaskin tai -visiirin käyttöön tilanteissa, joissa turvaväliä asiakkaaseen ei voida pitää. Asiakaspalvelupisteet on jo keväällä suojattu muoveilla.

– Turvavälien noudattaminen ja maskien käyttö ainakin silloin, kun riittävän etäisyyden pitäminen kanssaihmisiin ei ole mahdollista, on tärkeä keino koronaviruksen leviämisen ehkäisyssä. Koronatilanne on Kymenlaaksossa nyt rauhallinen. Yritetään pitää se sellaisena jatkossakin, kaupunginjohtaja Marita Toikka sanoo.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut