Tykkimäki–Voikkaa-vesilinjan käyttöönotto lykkääntyy – Uusi vesijohto piti ottaa käyttöön tänään tiistaina

Katja Juurikko

Uutta vesijohtoa asennettiin viime syksynä Käyrälammen pohjaan.
Uutta vesijohtoa asennettiin viime syksynä Käyrälammen pohjaan.

Tykkimäen ja Voikkaan välille rakennetun uuden yhdysvesijohdon käyttöönotto lykkääntyy. Linja piti ottaa käyttöön tänään tiistaina.

Syy on vesinäytteen liian suuri kokonaispesäkeluku. Luvun avulla arvioidaan vedessä olevien bakteerien, hiivojen ja homeiden lukumäärää.

– Jos vesinäytteeseen joutuu esimerkiksi tippa sadevettä tai lumihiutale, pesäkeluku nousee korkeaksi ja verkosto tai sen osa on desinfioitava ja huuhdeltava, Kouvolan Veden toimitusjohtaja Ari Mikkelä sanoo.

Kouvolan Vesi klooraa nyt putket, ja sen jälkeen huuhtelee ne.

– Varmistamme, että talousvesi on laatuvaatimusten mukaista, kun se toimitetaan asiakkaille.

Mikkelä ei osaa arvioida, koska linja saadaan käyttöön. Kouvolan Vesi tiedottaa käyttöönotosta erikseen.

Päivi Virta-Salo

6714087.jpg

Viivästymisellä ei suoraa vaikutusta vedenjakeluun

Linjan avaamisen viivästyminen ei vaikuta kouvolalaisten vedensaantiin tai -käyttöön millään tavalla. Uusi linja on rakennettu helpottamaan vedenjakelua alueellisten kulutushuippujen aikana ja toimimaan häiriötilanteissa vaihtoehtoisena vedenjakelureittinä.

Kahdessa vaiheessa rakennetun yhdysvesijohdon kokonaispituus on 12,7 kilometriä ja investoinnin kokonaisarvo noin 4 miljoonaa euroa.

Tänä vuonna Kouvolan Vesi käyttää investointeihin noin 8,2 miljoonaa euroa. Siitä 7,2 miljoonaa kuluu vesijohto- ja jätevesiverkoston parantamiseen.

Viime joulukuussa Mikkelä arvioi Kouvolan Sanomissa, että Kouvolan vesi- ja jätevesiverkostoissa on yli 50 miljoonan euron korjausvelka.

Katja Juurikko

Kouvolan vesiverkostoissa on noin 50 miljoonan euron korjausvelka.
Kouvolan vesiverkostoissa on noin 50 miljoonan euron korjausvelka.