Olvi aikoo viedä olutta Kiinaan Kouvolasta lähtevällä yhteydellä — yhtiö haluaa tuotteet nopeasti kauppojen hyllyille

Seppo Rautiovaara

Olvi konsernin liikevaihto oli vuonna 2016 yli 320 miljoonaa euroa.
Olvi konsernin liikevaihto oli vuonna 2016 yli 320 miljoonaa euroa.

Panimoyhtiö Olvi aikoo hyödyntää heti alusta alkaen Kouvolan ja Xi´anin välistä junayhteyttä.

Yhtiö alkoi viedä olutta Kiinaan viime kesänä. Vientipäällikkö Mika Ilmolan mukaan ensimmäinen erä lähti laivarahtina, mutta jatkossa juna on ensisijainen vaihtoehto.

— Meillä on tarkoitus aloittaa heti, kun yhteyden käyttäminen on mahdollista.

Ilmola perustelee junan houkuttavuutta nopeudella ja säännöllisyydellä. Hänen mukaansa junarahtina tuotteet päätyvät laivaa nopeammin kauppojen hyllyille. Viikoittainen liikennöinti mahdollistaisi sen, ettei asiakkaan tarvitsisi varastoida tuotteita suuria määriä kerrallaan.

Suomalainen yhtiö Suppilog auttaa Olvia Kiinan-viennissä. Yhtiö tarjoaa digitaalisen markkinapaikan, jolla ostajat ja myyjät voivat kohdata toisensa.

Suppilogin perustajan Harri Eskelinin mukaan Olvin lisäksi myös moni muu suomalainen elintarvikealan yhtiö on kiinnostunut yhteydestä. Eskelin sanoo, että esimerkiksi Sinebrychoff aikoo pyrkiä Olvin tapaan Kiinan olutmarkkinoille. Myös Sinebrychoff aloitti Kiinan-viennin kesällä. Panimoyhtiö kuuluu nykyään tanskalaiseen Carlsberg-konserniin.

Olvin Ilmolan mukaan Kiina kiinnostaa suomalaisia yrityksiä juuri nyt, koska pohjoismaisilla ja suomalaisilla tuotteilla on maan markkinoilla kysyntää.

— Haluamme korostaa markkinoinnissa sitä, että tuotteemme pohjautuvat suomalaiseen veteen, jonka muun muassa YK on listannut maailman puhtaimmaksi.

Aapo Mentula

Aapo Mentula

Kommentoidut