Lakutehtailija tarjoaa työpaikan lisäksi omistusasunnon Kuusankoskelta – "Parhaimmillaan tänne tulee työtön pohjalainen, joka menee kouvolalaisen kanssa naimisiin ja asettuu asumaan pysyvästi"

Työpaikan saa asuntoineen se, jolla on ylivoimainen tarina ja asenne kohdallaan, lakutehtailija Timo Nisula sanoo.

Lumikki Haaja

Lakutehtailija Timo Nisula etsii hyväntekeväisyyskampanjan avulla työntekijää. Arkistokuva.
Lakutehtailija Timo Nisula etsii hyväntekeväisyyskampanjan avulla työntekijää. Arkistokuva.

Kouvolalaisella lakutehtailijalla Timo Nisulalla on kovat piipussa työntekijää etsiessään. Uusimmalla mainoskampanjallaan hän houkuttelee työttömiä hakemaan töihin yritykseensä Kouvolan Lakritsiin. Parhaalle hakijalle on työpaikan lisäksi luvassa hulppea bonus, noin 40 neliön remontoitu omistusasunto Kuusankoskella.

Uusi alku Kouvolassa -kampanjan tavoitteena on Nisulan mukaan antaa mahdollisuus esimerkiksi nuorelle aikuiselle, joka ei vielä ole löytänyt paikkaansa yhteiskunnassa.

– Hän voi olla jollakin lailla päähän potkittu, mutta se ei ole mikään edellytys, Nisula kertoo.

Ei mitään perushyväntekeväisyyttä

Yhteistyötä kouvolalaisen lakutehtailijan kanssa tekee Järvenpään K-Citymarketin kauppias Markku Hautala. Hän on asunut aiemmin Kuusankoskella.

Keväällä Kouvolan Lakritsi valmisti maailman suurimman makeispussin. Yli 800 kiloa painanut lakupussi pääsi Guinnessin maailmanennätysten joukkoon. Pussi lahjoitettiin Järvenpään K-Citymarketille, joka myi lakut. Lakujen myynnistä kertyi alkupääoma hyväntekeväisyyskampanjalle.

– Asunnon hinta on noin parikymmentä tuhatta euroa ja markkinointi siihen päälle. Eihän tämä ilmaista ole, mutta nyt raha ei ole pääasia, Nisula sanoo.

Ainakin yhdelle työpaikka

Kevään lomautusuutisten keskellä lakutehtailija ja kauppias halusivat auttaa konkreettisesti edes yhtä ihmistä. Nisula antaa nuorelle työpaikan. K-Citymarket hankkii sopivan asunnon ja huolehtii sen remontoinnista ja muista asuntoon liittyvistä kuluista, Hautala kertoo.

Myös Kouvolan kaupunki on mukana tukemassa kampanjaa. Kun sopiva työntekijä löytyy, kaupunki huolehtii muun muassa siitä, että hänelle esitellään, mitä Kouvolalla on tuoreelle asukkaalle tarjottavanaan.

– Tehtävään valittava voisi somettaa elämästään uudessa työssään ja kaupungissa, miehet sanovat.

Hänen on osattava hymyillä. Kaiken muun voimme opettaa, mutta sitä emme. — Timo Nisula

Hakemusten perusteella haastatteluun valitaan viisi. Yrittäjät korostavat, että kuka tahansa voi hakea paikkaa. Nisulan mukaan jatkoon pääsee se, jolla on ylivoimaisin tarina kerrottavanaan sekä asenne kohdallaan.

– Hänen on osattava hymyillä. Kaiken muun voimme opettaa, mutta sitä emme. Iällä, sukupuolella tai ihonvärillä ei ole väliä.

Etenemismahdollisuuksiakin on

Lakutehtaalla tarjolla on työtä lähtökohtaisesti tuotannossa. Nisula kuitenkin korostaa, että hakijalla on rajanaan taivas. Yrityksessä on hyvät mahdollisuudet edetä aina johtoportaaseen asti.

– Parhaimmillaan Kouvolaan tulisi vaikka työtön pohjalainen, joka menee kouvolalaisen kanssa naimisiin ja asettuu tänne pysyvästi asumaan. Kenties hän voisi perustaa tänne yrityksenkin, Nisula sanoo.

Haku työpaikkaan on alkanut nuorille keikkatyötä tarjoavan Work Pilotsin kautta. Vaikka palkinnon voi saada vain yksi, tavoitteena on miesten mukaan saattaa yhteen mahdollisimman paljon työnantajia ja hakijoita järjestelmän kautta.

– Haastamme kaikki yritykset tarjoamaan nuorille töitä vaikka lyhyemmäksikin aikaa, Nisula sanoo.

Lakutehtailijan ja kauppiaan kampanjalla on myös pidemmän aikavälin tavoite.

– Toivomme, että muuttotappiopaikkakunnalla toimivat yritykset jatkaisivat tätä ja loisivat nuorille mahdollisuuksia.

Yhtenä tavoitteena on Nisulan mukaan tehdä Kouvolasta Suomen positiivisin kaupunki.

– Ei riitä, että sanotaan, että täällä on hyvä asua. Pitää olla valmis tekemään tekoja hyvien asioiden puolesta.

Luetuimmat