Kaunisnurmen palvelukeskus aiotaan sulkea heinäkuun alussa — Sisäilmaongelmista pitkään kärsineessä rakennuksessa on 41 asukaspaikkaa ja lähes saman verran työntekijöitä

Kaupunginhallitukselle annettavan lakkautusesityksen mukaan asukkaille etsitään uusi sijoituspaikka heidän toiveitaan kuunnellen. Kymsoten palveluksessa olevilta 29 henkilöltä kysytään kiinnostusta kuntayhtymän muihin työtehtäviin.

Janne Lehtonen

Kymsote haluaa eroon peruskorjausta vailla olevasta Kaunisnurmen palvelukeskuksesta.
Kymsote haluaa eroon peruskorjausta vailla olevasta Kaunisnurmen palvelukeskuksesta.

Vuonna 1988 valmistunut, peruskorjaamaton Kaunisnurmen palvelukeskus sulkee ovensa heinäkuun alusta lukien tai viimeistään syksyllä.

Näin käy, jos Kouvolan kaupunginhallitus hyväksyy Kymsoten pyynnöstä sille tehdyn esityksen ensi maanantaina.

Kaunisnurmen palvelukeskus tarjoaa tehostettua palveluasumista 37 pitkäaikaiselle asiakkaalle ja 4 paikkaa lyhytaikaishoidon asiakkaille.

Kouvolan hyvinvointijohtaja Arja Kumpu sanoo, että kaikille asukkaille löytyy hoitotarpeen mukainen paikka lähiseudulta. Kouvolalainen asukas saa hänen mukaansa halutessaan uuden paikan Kouvolasta.

— Siitä ei ole epäilystäkään, mutta sopivan paikan löytäminen vaatii tämän siirtymäajan. Yksikön palveluohjaaja keskustelee kaikkien asukkaiden ja heidän omaistensa kanssa uuden paikan järjestämisestä.

Henkilöstön kiinnostus korvaavaan työpaikkaan kartoitetaan

Palvelukeskuksessa työskentelee Kymsoten palveluksessa yhteensä 29 henkilöä. Kouvolan kaupungin palveluksessa on laskennallisesti yhteensä 4,5 henkilöä.

Kummun mukaan Kymsoten palveluksessa oleva lähinnä lähi- ja sairaanhoitajista koostuva henkilöstö voi olla huoletta.

— Kymsote on iso toimija, joten sen piiristä löytyy kaikille korvaava työtehtävä. Uskon, että uusi työpaikka löytyy Pohjois-Kymenlaaksosta, jos työntekijä niin haluaa.

Sen sijaan Kouvolan kaupungin palkkalistoilla olevien puhtaus-, kiinteistö- ja ruokapalvelujen työntekijöiden kohtaloa Kumpu ei osaa sanoa.

Janne Lehtonen

Lakkautuksen jälkeen vuokrasopimus päättyy ja kiinteistö jää Kouvolan vastuulle.
Lakkautuksen jälkeen vuokrasopimus päättyy ja kiinteistö jää Kouvolan vastuulle.

Kaunisnurmen palvelukeskus on rakennettu vuonna 1988. Rakennusta ei ole peruskorjattu, mutta sen sijaan on tehty paljon pienempiä korjaustöitä.

Kaunisnurmen palvelukeskus on ollut Kouvolan kaupungin sisäilmatyöryhmän listalla monen vuoden ajan.

Alakerran tiloissa sijainnut kotiutustiimin toimipiste siirtyi henkilökunnan sisäilmaoireiden vuoksi toisiin tiloihin syksyllä 2016 ja kotiutusyksikkö Apila siirtyi väistötiloihin syksyllä 2017.

Palvelukeskuksen toiminnan lakatessa myös vuokrasopimus päättyy, ja vastuu kiinteistöstä siirtyy kokonaisuutena Kouvolan kaupungille.

Esityksen mukaan muutos sisältyy kuntayhtymän jo suunniteltuihin tehostamistoimenpiteisiin eikä näin muuta Kouvolan kaupungin maksuosuutta sosiaali- ja terveyskuntayhtymä Kymsotelle tänä vuonna.